Tabu
BEAUTY

Cum să diminuezi efectele luminii albastre asupra pielii

lumina albastră

Dacă dorești să îți protejezi pielea împotriva îmbătrânirii premature, protecția împotriva razelor UVA și UVB nu este suficientă. Cercetăriile confirmă faptul că lumina albastră – emisă de soare, dar și de dispozitivele noastre digitale – este de asemenea nocivă pentru piele.

Intensitatea ridicată a luminii albastre poate fi benefică atunci când stimulează melatonina la culcare. Dar poate fi, de asemenea, toxică pentru celulele pielii.

Lumina albastră induce stresul oxidativ în piele. Acest lucru poate contribui la îmbătrânirea pielii, la fel ca expunerea la UVA. Totuși lumina albastră are capacitatea de a penetra mai adânc în piele, comparativ cu lumina UVA și UVB”. De fapt, aceasta poate pătrunde până la nivelul dermei noastre, unde trăiesc colagenul și elastina. Pe scurt, pielea va fi mai căzută și ridată.

O altă modalitate prin care ne îmbătrânește lumina albastră este cauzarea pigmentării. Studiile arată că lumina vizibilă poate fi de asemenea mai activă în inducerea pigmentării în comparație cu lumina UV. Lumina albastră compromite și somnul nostru de frumusețe prin distrugerea ritmului nostru natural circadian.

Cum te poți proteja împotriva luminii albastre?

Anumite smartphone-uri au o setare care dezactivează lumina albastră în favoarea luminii galbene (adesea numită „mod de noapte”. Dacă telefonul tău are această funcție, utilizeaz-o mereu.

Aplicarea antioxidanților topici sub formă de produse de îngrijire a pielii, precum și o dietă bogată în antioxidanți (din fructe și legume proaspete) poate stimula apărarea pielii împotriva daunelor provocate de oxidarea mediului.

Bineînțeles, un alt lucru pe care îl poți face este să reduci timpul pe care îl petreci în fața ecranelor cu lumină albastră.

ARTICOLE SIMILARE

Bronz instant

realitatea

Cel mai tare SELFIE! Sofia Vicoveanca s-a pozat nemachiata pe o plaja!

Mihaela Rădulescu, FĂRĂ PIC DE MACHIAJ! “Aşa aş vrea să mă cunoaşteţi, DUPĂ CE M-AŢI VĂZUT ATÂŢIA ANI DIVĂ”

Happy Hour la Chocolate the Tanning Bar

realitatea

Simbolul iubirii

realitatea

8 trăsături care în trecut erau considerate defecte, dar au devenit atuuri în 2020

Tabu Tabu

Scrie un comentariu