Tabu
Image default
BEAUTY What's hot

Cum sa dormi mai bine – Un truc accesibil

La un moment dat somnul de calitate devine un lux. Incercam o serie de metode care sa ne ajute sa adormim mai usor si sa ne trezim odihniti, dar ai incercat sa faci putin sport inainte de culcare? Am aflat ca somnul de frumusete nu e doar un mit ci chiar un fapt dovedit (“Numarul de ore dormite iti indica cat de rapid vei imbatrani”), lucru stiu chiar si de multi oameni de succes (“Ce fac oamenii de succes la primele ore ale diminetii”). Acum aflam de un alt mit distrus, acela ca nu trebuie sa faci efort inainte sa te culci, pentru ca nu vei avea un somn odihnitor.

Conform unui studiu creat de National Sleep Foundation (NSF – Fundatia Nationala a Somnului din America), in care au fost analizate in jur de 1000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 23 si 60 de ani, cei care fac exercitii inainte de a se culca, dorm mai bine.

Aceia care au facut exercitii la orice intensitate au raportat ca au dormit mai bine decat cei care nu au facut deloc. Cei care au declarat ca au facut exercitii intense au raportat cele mai putine simptome de insomnie. Cei care nu au facut deloc sau foarte rar exercitii s-au plans de doua ori mai mult de probleme legate de somn, iar mai mult de jumatate dintre ei au spus ca rar sau chiar niciodata nu au parte de un somn odihnitor in timpul saptamanii.

Desi doar 10 minute de mers pe jos a putut imbunatatii somnul acestui grup analizat, conform NSF daca stai mai putine ore jos poate avea un efect similar. Oamenii care stau jos mai putin de 8 ore in timpul zilei au un somn mai bun decat cei care stau mai mult jos, releva studiu.

In concluzie, ai probleme cu somnul, regandeste-ti programul zilnic si include o plimbare de cel putin 10 minute sau fa putin sport inainte sa te culci si vei dormi mai bine. Ca sa nu mai vorbim, ca vei arata si mai bine.

ARTICOLE SIMILARE

REACŢIA Romaniţei Iovan când a aflat de accidentul fostului soţ, Adrian

Angelina Jolie, adepta unui machiaj natural. Ritual de beauty în 5 minute

Andreea Damian

Trucuri simple de beauty pe care le poți face acasă

Andreea Damian

Jane Seymour a pozat pentru a treia oară în Playboy la 67 de ani. FOTO

Andreea Damian

7 exerciții simple pentru un bust frumos și atractiv

Andreea Damian

Buze catifelate

realitatea

Scrie un comentariu