Tabu
Image default
LIFESTYLE What's hot

Cum să faci shopping în străinătate

Shoppingul are, pe lângă funcţia sa estetică, şi una de relaxare. Când faci cumpărături te simţi bine, te gândeşti ce frumos îţi va sta în noile tale haine, inventezi tot felul de style-inguri, creezi, eşti liberă.

Gândindu-te la toate aceste avantaje pe care ţi le aduce shopping-ul, ai putea să spui unde poţi cel mai bine să intrii în starea aceasta de căutare de lucruri frumoase şi ingenioase? Nu cumva când călătoreşti în strainătate? Eu aş zice că da.
O dată ce păşeşti pe un pământ străin (Franţa, Italia sau Germania, de exemplu) intri brusc în pielea excursionistului care este pregătit să experimenteze lucruri noi, să vadă ce nu vede de obicei în ţara sa. Brusc totul este minunat. Dacă acasă îţi era greu să mergi două staţii de autobuz pe jos, într-o ţară străină ai fi în stare să mergi chiar şi zece. Iar partea cea mai frumoasa vine când este timpul să faci cumpărături. Te avânţi, găseşti materialele mai mătăsoase, totul este la moda, haine despre care n-ai visat vreodată să ţi se potrivească îţi vin acum perfect, parcă ai şi slăbit câteva kilograme.
Când mergi la shopping în străinătate trebuie să ţii totuşi cont de câteva lucruri:

1. Exprimarea preţurilor într-o monedă straină poate fi înşelătaore, aşa că ai grijă la paritate. Transformă moneda ţării în care te afli în lei şi află dacă esti cu adevărat dispusă să plăteşti suma respectivă.
2. Cumpară ceea ce nu găseşti în ţară. Nu are niciun sens să mergi într-o altă ţară într-un magazin care există şi în România doar ca să îti umpli geamantanul cu haine. Caută ceva nou, ceva ce nu există la noi.
3. Fii atentă la trend. În străinătate, femeile se îmbracă un pic diferit decât la noi. Înainte de a cumara hainele care sunt acolo la moda, gândeşte-te dacă stilul lor ţi se potriveşte.
4. Nu te grăbi să cumperi orice. Dacă în ţară eşti familiară cu magazinele, în străinătate nu poţi spune acelaşi lucru. Aşa că nu te grăbi să cumperi tot ce găseşti în primul magazin. Ai răbdare să treci în revistă cât mai multe magazine înainte să decizi ce haine vei cumpara.

5. Profită de reduceri. Dacă eşti în străinătate în perioada reducerilor, eşti o norocoasă. Acolo, haine pe care, în mod normal, ai fi plătit sute de euro/dolari, le poti lua în perioada reducerilor la un preţ cu până la 80% mai mic. Aşa că dacă îţi poţi planifica vacanţa şi în funcţie de asta, mergi la shopping în străinătate la sfârşit de sezon.

ARTICOLE SIMILARE

Avocado-ul mexican este noua marfă criminală din lume

realitatea

Bianca Dragusanu, comparata cu „Mireasa Moarta” a lui Tim Burton

Cine este iubitul Andreei Grămoşteanu din Mondenii!

Constatări îngrijorătoare despre copii și părinți în era „smartphone-ului”

Andreea Damian

Imagine virala! UITE la ce se uita soldatul asta pe telefon si plangea in hohote!

TOP 3 PACALELI de 1 Aprilie care au avut succes ieri!!!

realitatea

Scrie un comentariu