Tabu
Image default
LIFESTYLEPsihologieSlider

Cum să gestionezi anxietatea provocată de călătoriile în transportul public

Ești îngrijorată că trebuie să te întorci la serviciu și vei fi nevoită să folosești autobuzul, metroul sau tramvaiul? Iată câteva mecanisme de coping. Pentru mulți dintre noi, ideea de a călători din nou cu mijloacele de transport public este îngrozitoare. Dar, întrucât mulți sunt cei care nu pot lucra de acasă, folosirea autobuzului, a tramvaiului și a metroului ar putea fi inevitabilă. Măștile de față și distanțarea socială sunt obligatorii din motive de siguranță, dar astfel de măsuri ar putea să nu ne împiedice să ne simțim anxioși sau temători de implicațiile potențiale ale revenirii în transportul public.

Experții propun câteva mecanisme de coping pentru a gestiona stresul și anxietatea provocate de călătoriile în mijloacele de transport în comun. Pentru oricine se simte panicat sau nerăbdător cu privire la perspectiva utilizării transportului public, sfatul experților este acela de a călători în afara orelor de vârf pentru a evita mulțimi mari. Folosiți măștile de protecție și asigurați-vă că, atunci când ajungeți la destinație, vă spălați pe mâini.

Revenirea la o viață normală nu poate fi grăbită. Așa cum v-ați îngrijorat cu privire la carantină și izolare, e normal să vă faceți griji pentru următoarea fază de „ajustare” și orice ar putea aduce acest lucru. Este important să rețineți că va dura ceva timp pentru a vă obișnui din nou cu aglomerația și zgomotele.

Găsiți tehnici de coping care funcționează în cazul vostru. Poate vi se pare mai ușor să faceți față situației cu muzică sau un audiobook. Un cub Rubik sau ceva care să vă țină mâinile și creierul ocupate vor permite din nou să vă concentrați în timp ce folisiți transportul în comun. Tehnicile de respirație pot fi de asemenea utile în această perioadă.

Nu ezitați să așteptați alt autobus sau metoru dacă cel care tocmai a sosit în stație vi se pare prea ocupat. Dacă simțiți că va cuprinde panica, urmați acești pași: încercați să coborâți la prima, găsiți o bancă și stați timp de 5-10 minute pentru a lua un pic de aer, departe de alte persoane, dacă este posibil. Respirați adânc! Folosiți câteva tehnici de respirație pentru a vă regla respirația. „5-4-3-2-1“ este o metodă simplă, dar eficientă pentru recâştigarea controlului asupra minţii atunci când anxietatea ameninţă să pună stăpânire pe tine – şi presupune mai mult decât numărătoarea inversă de la cinci. Mai degrabă, trucul te ajută să te întorci în prezent, bazându-te pe cele cinci simţuri – vedere, auz, atingere, miros şi gust

ARTICOLE SIMILARE

Puterea și opoziția au votat să transforme o parte dintre români (inclusiv copiii) în sclavi

Dora Constantinovici

Reactia unei femei dupa ce sotul a inselat-o de 18 ori in doar 5 ani de casnicie!

Lily Allen dezvăluie că a fost agresată sexual de către directorul studioului de înregistrări

realitatea

TRAGEDIE în familia lui Cristian Brancu!

Vedeta serialului „Game of Thrones”, însărcinată cu primul copil

Andreea Damian

Divortat de trei luni de Elena Udrea, Dorin Cocos a facut nunta mare

Scrie un comentariu