Tabu
Image default
lifestyleLIFESTYLE

Cum să începi o afacere online. Surse de informații utile

În ultimii ani afacerile online par a fi alegerea ideală pentru foarte mulți dintre noi. Să începi o afacere în mediul online implică mult efort, cercetarea atentă a pieței și creativitate.

Deoarece piața în care vei activa este foarte competitivă este recomandat să te informezi cât mai mult înainte și să iei decizii obiective.

Mulți dintre cei care au pornit o afacere online au dezvoltat atașamente și preferințe pentru anumite produse, ignorând cererea scăzută de pe piață și au înregistrat, astfel, un nivel redus al vânzărilor. Să nu uităm că produsele noastre se adresează consumatorilor, nu nouă, prin urmare cunoașterea pieței țintă este factorul cheie în luarea deciziilor.

Pentru a înțelege mai bine cum să începi o afacere online, citește cât poți de mult despre afaceri și încearcă să fii la curent cu tot ce se întâmplă la nivel local și global, folosind surse de informații ca:

  1. Wall Street , Ziarul Financiar, Capital. Aceste surse îți pun la dispoziție cele mai recente știri din domeniul afacerilor. Cercetarea pieței și stabilirea nișei de clienți căreia te adresezi este primul pas în identificarea oportunităților care îți pot aduce profit. Este important să găsești o nișă cu cerere, dar nu foarte competitivă pentru a evita costurile mari de marketing. Toate aceste surse de informații te vor ajuta să înțelegi mai bine piața, regulamentele impuse, concurența și preferințele clienților. Poți să înveți din experiențele celorlalți și poți să îți îmbunătățești afacerea evitând greșelile lor.

Tot de aici poți afla care sunt cele mai noi aplicații specializate în scanarea pieței, care îți oferă o imagine mai clară asupra cererii sau a cuvintelor cheie pe care să le folosești pentru o vizibilitate crescută;

  • Canalele de televiziune cu știri locale și internaționale; Ce se întâmplă pe plan local sau internațional ne afectează direct afacerea, de aceea este recomandat să urmărești canalele de știri. În acest mod poți să iei deciziile corecte ținând cont de factorii sociali și economici actuali. Spre exemplu, dacă se anunță interzicerea comercializării produselor din plastic nu poți lansa farfurii de unică folosință. Alegerea produsului este influențată de contextul economic și numai dacă ești informat poți evita alegerile nepotrivite.
  • Articolele online. Internetul este o sursă infinită de informație, iar în articolele online cum ar fi cele de pe site-ul OLX poți găsi răspunsuri valoroase ce te vor ajuta în construirea afacerii tale online. De obicei, articolele au în spate ore întregi de cercetare a subiectului dezbătut și astfel poți să economisești mult timp.
  • Podcasturile de afaceri. În ultimul timp au devenit foarte populare podcasturile care încurajează și ghidează antreprenorii prin exemple reale și experiență. Dacă vrei să înveți din experiența celorlalți, poți urmări astfel de podcasturi: Ecommerce Masterplan, Mixergy etc.
  • Rețelele sociale profesionale. Fiind la început de drum este foarte important să fii în contact cu persoane care activează în același domeniu. Sfaturile și experiența acestora vor aduce un aport considerabil afacerii tale. Situațiile cu care s-au confruntat și soluțiile găsite de ei îți vor deschide noi viziuni și te vor ajuta să-ți construiești o afacere solidă.

Toate aceste surse de informații sunt folositoare în pornirea unei afaceri, dar nu uita că cel mai important  rol îl ai tu. Canalizează-ți energia asupra pieței, alegerii produsului și pregătirii lansării și cu siguranță vei reuși. Succesul este în mâinile tale, folosește-ți creativitatea și rezultatele vor apărea.

ARTICOLE SIMILARE

La doar opt luni de la nunta si insarcinata, Marijuana si-a parasit sotul!

Adriana Lima, insarcinata din nou

Copiii lui Brad și ai Angelinei merg la școală în Ungaria

realitatea

Secretele optimiștilor pentru a rămâne pozitivi și fericiți

Andreea Damian

Duetul Eminem – Elton John, cel mai ciudat din istoria muzicii – VIDEO

realitatea

ADINA BUZATU – debut in teatru! FOTO

Scrie un comentariu