Tabu
BEAUTY

Cum să introduci un produs nou în rutina de îngrijire a pielii

îngrijire a pielii

Introducerea unui produs de îngrijire a pielii în rutina ta poate fi dificilă, mai ales într-o lume a rutinelor de frumusețe în 12 pași. Am găsit cele mai bune patru sfaturi aprobate de dermatologi pentru a aduce un produs nou în rutina ta.

Noile produse de îngrijire a pielii apar în mod constant, ceea ce face dificil să îți dai seama cum să introduc produse într-un mod care să nu îți rănească pielea sau să îți irosească banii. Deși s-ar putea să fii reticentă să încerci o rutină coreeană de îngrijire a pielii în 12 pași despre care ai auzit recenzii deosebite pe YouTube, dermatologii spun că, pentru unii oameni, ar putea fi copleșitor pentru pielea lor. 

„Deoarece ingredientele sunt mai active și mai eficiente ca niciodată, ele pot irita pielea dacă sunt utilizate în exces sau folosite în combinații care nu sunt potrivite pentru tipul tău de piele”, spune dr. Elizabeth Tanzi, dermatolog din Washington.

Iată patru sfaturi aprobate de dermatologi despre cum să lucrați corect cu un produs nou în rutina de îngrijire a pielii și cum să îți dai seama dacă este potrivit pentru tine.

Fă o testare cutanată PATCH

Un test de patch-uri îți poate spune dacă ești sau nu alergică la un produs înainte de a risca să îți iriți întreaga față cu acesta. Dacă încerci un produs pe o mică secțiune de piele din spatele urechii sau în pliul cotului, trebuie să afli cum va reacționa pielea la produs. Dacă produsul arde sau provoacă mâncărime după 24 de ore, acesta ar putea fi un semn că nu trebuie să îl folosești. În timp ce anumite produse, cum ar fi retinoizii, pot provoca iritații ușoare atunci când începi să îi utilizezi, este întotdeauna mai bine să consulți un profesionist pentru orice eventualitate.

Fii consecventă cu utilizarea produsului

După ce treci testul patch-urilor și dorești să treci la utilizarea noului produs, asigură-te că îl folosești cel puțin o lună înainte de reevaluare. Niciun produs de îngrijire a pielii nu este magic, astfel încât rezultatele nu apar niciodată peste noapte. De obicei, durează 3 până la 4 luni pentru a evalua dacă o schimbare de îngrijire a pielii funcționează pentru a îmbunătăți aspectul general al pielii.

Acordă atenție modului în care produsul se simte pe piele

Este important să reții cum îți face produsul pielea în timp. Dacă devine uscată, se scuamează sau se înroșește după trei săptămâni, consultă din nou dermatologul. Este și timpul să încetezi utilizarea lui.

Schimbă rutina treptat și încearcă să introduci câte un produs pe rând

Deși cumpărarea unui întreg pachet de îngrijire a pielii și încercarea simultană a mai multor produse pare cel mai bun lucru de făcut, este important să introduci treptat produse noi în rutina de îngrijire. Amestecul anumitor ingrediente poate irita pielea.

ARTICOLE SIMILARE

Naomi Campbell, ritual de beauty în 10 minute

Andreea Damian

Cum să îţi îngrijeşti tenul pe timp de iarnă

Sharon Stone, atrăgătoare și la 60 de ani. Ritualuri de îngrijire personală

Andreea Damian

De ce nu au femeile orgasm? – Un psiholog dezvaluie

Keune prezinta tendintele primavara/vara 2009

realitatea

Cate Blanchett – Secrete de frumusete

Scrie un comentariu