Tabu
Image default
lifestyle

Cum să îți alegi pijamale confortabile și călduroase pentru nopțile reci de iarnă?

Oricine are nevoie de o pereche de pijamale confortabile atunci când temperaturile scad, mai ales în nopțile reci de iarnă. Fie că vorbim aici despre o pijama de dama sau pijamale bărbătești, cu siguranță pe piață există o pereche perfect croită pentru tine, care îți va oferi tot confortul și căldura de care ai nevoie în timpul somnului. Însă, cum știi care sunt pijamalele ideale pentru tine? În acest articol vom explora diferitele tipuri de pijamale, vom discuta despre caracteristicile lor și despre cum să alegi cele mai bune pijamale pentru un somn de noapte odihnitor.

Cum să alegi mărimea potrivită pentru pijamalele de iarnă?

Alegerea dimensiunilor potrivite pentru pijama este esențială dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor în sezonul rece. Ar trebui să alegi o mărime adecvată pentru a te simți confortabil, dar și un model care să se potrivească cu tipul tău de corp. Pijamalele lungi și largi sunt, în general, cele mai călduroase  și confortabile pentru nopțile cu temperaturi scăzute. Evident, însă, că preferințele personale primează când vine vorba despre alegerea modelului de pijama preferat.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru pijamalele călduroase?

Cele mai potrivite materiale pentru pijamalele de iarnă sunt bumbacul, lâna sau flanela

Bumbacul este una dintre cele mai populare opțiuni în materie de pijamale sau cămăși de noapte, căci este un material ce menține răcoarea vara și căldura iarna. Pentru că este o fibră naturala, acesta ajută la reglarea temperaturii corporale, astfel că nu te vei supraîncălzi niciodată într-o pijama dama de bumbac și vei avea parte de un somn liniștit. Un set de pijamale dama bumbac este ideal de purtat atât în nopțile fierbinți de vară, cât și pentru serile de iarnă pe sub o pătură călduroasă. 

Lâna, în special lâna merinos, este de asemenea bine cunoscută pentru proprietățile sale de reglare a temperaturii corporale. Datorită fibrelor sale speciale, pijamalele din lână mențin corpul într-un interval termic ideal, ceea ce îți permite să adormi mai repede și să te bucuri de un somn mai profund și mai odihnitor. 

Flanela este, de regulă, sinonimă cu expresia pijamale de iarnă. Atunci când ai nevoie de un strat în plus pe timpul nopții, pijamalele din flanelă sunt alegerea perfectă! Flanela fabricată din bumbac (există și varianta din lână) este, la rândul ei, un material respirabil, ce permite controlul temperaturii, lăsând aerul să circule fără a lăsa corpul să își piardă căldura naturală. 

Pijama satin – cât este de potrivită iarna?

Pijamalele din satin sunt, în general, potrivite pentru nopțile călduroase de vară, deoarece satinul este un material mai ușor și mai răcoros decât altele. Este neted și lucios, se simte plăcut pe piele, însă nu este la fel de călduros precum bumbacul sau lâna. Cu toate acestea, în combinație cu bumbacul, poate deveni o țesătură potrivită pentru nopțile mai reci. O pijama satin care are în compoziția sa 25% bumbac îți va ține cu siguranță de cald în nopțile reci și te va ajuta să ai un somn liniștit, fără doar și poate.

Cum să-ți accesorizezi pijamalele?

Accesorizarea pijamalelor este o modalitate excelentă de a te relaxa în perioada premergătoare somnului. Fie că vorbim despre pijamale barbati din bumbac sau pijamale dama satin, există o serie de articole pe care le poți adăuga pentru a te simți cât mai confortabil în serile reci de iarnă. 

Printre acestea se numără și papucii de casă. Evident că nu te vei putea urca în pat cu papucii în picioare, chiar dacă ești în pijamale. Însă, o idee bună ar fi să îi porți în orele de dinaintea momentului culcării. Îi poți include în rutina ta nocturnă și astfel te vei pregăti mental mai bine pentru somn. În mod similar, ar trebui să iei în considerare halatele. Purtarea unor halate de baie moi și pufoase peste pijamale, înaintea orei de culcare sau dimineața la trezire, este o senzație pe care cu greu o poate refuza cineva. 

Pijamalele sunt o parte importantă a garderobei noastre și ne pot ajuta să ne simțim confortabil și relaxați. În timp ce pijamalele de damă se regăsesc într-o varietate de stiluri și culori, pijamalele bărbătești sunt adesea mai discrete, dar la fel de funcționale. În orice caz, alegerea pijamalelor potrivite pentru tine este un lucru esențial pentru a-ți asigura un somn odihnitor în nopțile reci de iarnă!

ARTICOLE SIMILARE

LA 4 ANI, cu TIGARA in gura. Apariţia care a scandalizat juriul la un concurs de frumuseţe pentru copii

Twilight Saga : Eclipse vs. Cold Souls / Vampirii sunt material de videoclip.

realitatea

TOP 10 cele mai bune piese ale lui Whitney Houston – VIDEO

realitatea

Puf roz la Jubileul Reginei (FOTO)

Ghici cine…

realitatea

Înscrie-te la cursurile care îţi colorează programul after work!

Scrie un comentariu