Tabu
Image default
lifestyle

Cum să îți amenajezi dormitorul astfel încât să te simți bine dispus(ă) în fiecare dimineață

Dormitorul este camera în care îți petreci majoritatea timpului acasă, așa că este necesar ca această încăpere să fie amenajată corespunzător, astfel încât să te poți bucura de un somn odihnitor și de o stare bună de spirit în fiecare zi. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și îți spunem cum să-ți amenajezi dormitorul, astfel încât să te trezești în fiecare dimineață, cu mai multă energie și cu poftă de viață. (P)

Lasă lumina să pătrundă în cameră

O cameră întunecată îți poate crea o stare de anxietate sau de pesimism, în timp ce o încăpere luminoasă te va face să te simți în largul tău și îți va oferi o senzație plăcută de relaxare. Așa că dacă ai draperii închise la culoare, ar fi recomandat să le schimbi cu unele deschise, în nuanțe pastelate. De asemenea, poți amplasa un lampadar într-un colț al camerei și poți ridica jaluzelele pe timpul zilei, pentru a te bucura de lumina soarelui.

Alege culori deschise

Culorile pot transforma cu totul orice încăpere, așa că pentru a te bucura de o stare de bine în fiecare dimineață, ar trebui să alegi nuanțe pastelate pentru dormitorul tău. Pe lângă alb sau beige, poți opta și pentru bleu sau verde pastelat. Aceste nuanțe oferă o stare de liniște și stimulează creativitatea, așa că pot fi folosite și pentru camera copilului.

Renunță la mobilierul vechi

Dacă ai în dormitor mai multe piese masive de mobilier, ar trebui să renunți la ele, deoarece creează o senzație sufocantă și o stare de agitație. Încearcă să înlocuiești corpurile grele de mobilier cu piese moderne și aerisite, cum ar fi rafturile suspendate sau corpurile modulare. De asemenea, îți recomandăm să alegi piese de mobilier în nuanțe deschise, cum ar fi alb sau beige. Iar pentru a evita monotonia cromatică, ai putea să adaugi o pată de culoare cu ajutorul unui covor portocaliu sau verde sau cu o lenjerie de pat colorată. Acum găsești o mulțime de modele de lenjerii de pat online, așa că ai de unde să alegi una potrivită pentru dormitorul tău.

Alege o tematică

Dormitorul este camera în care îți petreci majoritatea timpului liber, așa că este important să îți decorezi spațiul personal în funcție de pasiunile și hobby-urile pe care le ai. Încearcă să alegi elemente care te inspiră și care au legătură cu o anumită tematică, spre exemplu dacă te pasionează natura, poți alege elemente verzi, stickere cu flori și animale sau chiar un tablou.

Decorează-ți dormitorul cu plante

O plantă așezată pe noptieră sau într-un colț al dormitorului poate crea o atmosferă mult mai relaxantă în cameră. De asemenea, plantele pot ajuta la purificarea aerului, absorbind anumite toxine și eliberând oxigen. În plus, studiile au dovedit că  îngrijirea plantelor poate ajuta la reducerea senzației de stres și anxietate. Dacă ai o noptieră liberă, poți așeza pe ea un ghiveci cu lavandă, iasomie sau aloe vera. De asemenea, îți poți decora pervazul cu câteva ghivece mai mici, în care poți planta diferite flori.

Dacă vei ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, îți vei putea transforma camera într-o oază de liniște. În plus, dimineața te vei trezi mult mai odihnit, cu mai multă poftă de viață și cu o stare bună de spirit.

ARTICOLE SIMILARE

Criza cu larg consum

realitatea

Mihai Bendeac, despre relatia sa amoroasa cu Mirela Zeta

Ea este PISICA CU SPRANCENE! (poze)

„Killing Time”, un film independent de Florin Piersic Jr., la KINObservator-ul de la Union

Heidi Klum, goală pentru Russel James

realitatea

Mariah Carey este insarcinata

realitatea

Scrie un comentariu