Tabu
Image default
HEALTHSlider

Cum să mănânci bine fără să te simți vinovată?

Pentru o mai bună gestionare a greutății, mulți oameni renunță definitivi la alimentele pe care le iubesc. Or, această lipsă generează de obicei un sentiment de vinovăție. Potrivit unui studiu realizat de revista „Elle Quebec”, mai mult de jumătate dintre oameni se simt vinovați atunci când mănâncă. Deci, este posibil să urmați o dietă sănătoasă fără să vă simțiți vinovați? Iată câteva explicații.

Ce este vinovăția alimentară?

Vinovăția este un sentiment obișnuit pentru cei care urmează o dietă. De obicei, atunci când o persoană urmează acest program, scopul este de a pierde grăsime sau de a evita supraponderalitatea. Pentru asta, face toate eforturile pentru a ajunge acolo. Numai că se întâmplă ca din anumite motive, cum ar fi în timpul concediilor sau din cauza oboselii, să se poată realiza mici excese. În aceste momente, se simte rapid un sentiment de vinovăție. Simți că eforturile tale sunt în zadar. Unii sunt descurajați și chiar își abandonează programul. Într-adevăr, a te simți vinovat are un impact considerabil asupra minții și bunăstării.

Cum să mănânci fără să te simți vinovat?

Ce trebuie să faci în primul rând este să mănânci ceea ce îți place. Și asta, inclusiv alimentele care te-au făcut să te simți vinovat. De obicei, motivul vinovăției alimentare este că tu consideri că mâncarea ta preferată este „nesănătoasă” sau „proastă”. Deși alimentele în cauză nu au niciun efect negativ asupra sănătății dumneavoastră. În acest caz, este nevoie doar de o schimbare a stării de spirit.

De asemenea, concentrează-te asupra calității în locul cantității. Consumul de grăsime nu te îngrașă dacă știi cum să îți echilibrezi dieta. De fapt, sursa de creștere a grăsimilor este excesul de calorii pe care le consumi. Când te frustrezi, ai tendința să mănânci repede și asta cauzează excesul.

Mănâncă 5 fructe și legume pe zi

Toată lumea știe acest sfat, dar totuși nimeni nu îl poate urma. De fapt, pentru dieteticieni, scopul este să ne amintim că este important să consumăm fructe și legume. Sau, unii oameni tind să se simtă vinovați atunci când nu se satură. Reține că, pentru a avea o dietă sănătoasă și echilibrată, trebuie să incluzi în dietă cât mai multe fructe și legume.

Mai mult, potrivit unui studiu realizat pe această temă, tendința alimentară până în 2050 va fi consumul de alimente vegetale. Carnea nu este doar o sursă de multe boli, ci și poluează mediul. Într-adevăr, consumul de carne ne expune la boli de inimă, la anumite tipuri de cancer și diabet de tip 2.

ARTICOLE SIMILARE

Legendarul Kirk Douglas, alături de strănepoata de doar 8 luni. Fotografie de colecție

Andreea Damian

Roman Polanski a dat în judecată Academia Americană de Film

Andreea Damian

Secretele de beauty ale celebrităților de la Hollywood, dezvăluite de expertul care le face să arate uimitor

Andreea Damian

Ținuta spectaculoasă cu care Kate Middleton a furat toate privirile la Premiile BAFTA

Andreea Damian

Prima imagine cu fetița Roxanei Hulpe. Cum arată micuța Zora

Andreea Damian

Machiaj de seară pentru Crăciun. Cum să-l faci, pas cu pas

Andreea Damian

Scrie un comentariu