Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum sa NU fii mereu pe primul loc

De cand cu psihologia motivationala americana toata lumea vrea sa fie pe primul loc. Daca se poate sa fie primii in toate domeniile, cu atat mai bine. A fi un leader a devenit un fel de religie, ca si cum te-ai duce la biserica celor mai buni unde lumea saruta " Biblia superdotatilor" sau ai face parte dintr-o rasa aleasa.

Acelasi lucru se intampla si cu cei care vor sa aiba mereu dreptate. E tot un fel de autosituare pe primul loc intr-o ierarhie pe care evident ca oamenii aceia au creat-o singuri. Asa ca lumea a uitat ca mai exista si locul doi. Sau cel putin vad treapta asta ca pe una injositoare. Nimic mai gresit ! Unii oameni chiar sunt facuti sa fie pe locul doi si fac asta foarte bine. Altii au doar impresia ca sunt primii, cand de fapt tot in urma fruntasilor se afla. Probabil ca li se pare ca suna mai bine cuvantul "primul".

Daca nu ma crezi, am sa iti spun care sunt avantajele de a nu fi mereu cel mai bun.

1. Nu risti sa dezamagesti pe nimeni. Gandeste-te ce responsabilitate atarna pe umerii tai in momentul in care toata lumea isi pune speranta in tine. Daca esuezi, cu siguranta vei trece la coada.

2. Eviti sa fii ridicol. Oamenii care sunt intotdeauna cei mai buni sunt si cei mai speriati si mai ridicoli. Teama de a nu-si pierde statutul ii determina sa fie foarte incrancenati si rigizi. Plus ca sunt dispusi la tot felul de compromisuri. Altfel de ce crezi ca se injoseste lumea ?

3. Salvezi timp pretios. Cand esti considerat cel mai bun esti si cel mai disponibil. Nu mai ai timp pentru tine pentru ca trebuie mereu, chiar si inconstient, sa demonstrezi ceva.

4. Nu vei fi considerat un tocilar. In general, cei mai buni sunt cei care isi indeplinesc temeinic sarcinile si nu se abat de la ceea ce au de facut. Si asta pentru ca nu au timp si pentru ca nu se pot avanta pe un teren necunoscut din teama de esec care le-ar rapi titlul de « primul ».

5. Toti vor crede ca esti un nonconformist. Cei care nu tin neaparat sa fie in frunte sunt de obicei oamenii creativi, care pun valoarea a ceea ce fac mai presus de rasplata primita sau felul in care ceea ce fac ii situeaza in ochii celorlalti.
In plus, sunt mai misteriosi. Despre cei mai buni stii mereu ce urmeaza sa faca, au un scop sigur : sa fie primii. Despre ceilalti vei fi mereu in asteptare : oricand te pot surprinde cu ceva.

ARTICOLE SIMILARE

PRIMA REACŢIE a Valentinei Pelinel, după DECIZIA de a DIVORŢA

Afla cat castiga femeile si barbatii din tenis si fotbal!

realitatea

Cu un zâmbet, poţi cuceri lumea!

INNA – topless pe coperta unei reviste

realitatea

Aplicarea gelului dezinfectant | Cele cinci greșeli pe care le face toată lumea

Andreea Damian

Cum arata fiica “secreta” a lui Miron Cozma!

Scrie un comentariu