Home > Lifestyle > Deco > Cum să-ți reduci cheltuielile cu căldura și energia iarna?

Cum să-ți reduci cheltuielile cu căldura și energia iarna?

căldura

În ziua de azi când facturile sunt mari, economia de energie este necesară. În multe case și apartamente se pierde multă căldură. Apartamentele de la ultimul etaj al blocurilor sunt dezavantajate pentru că în cazul lor risipirea căldurii are loc și prin pereții exteriori și prin plafon. În general locuințele cu pereții subțiri au pierderi destul de mari de căldură. Cu cât sunt mai ridicate prețurile la energie, cu atât oamenii înțeleg mai bine cât de importantă este izolarea termică a locuinței. (P)

Îmbunătățirea protecței împotriva căldurii poate ajuta la economisirea de bani pentru costurile de încălzire pe o perioadă îndelungă de timp, de foarte mulți ani. Sunt lucrări care se fac de către firme specializate în astfel de servicii. Camerele care sunt izolate corect, vor fi mai sănătoase și eficiente din punct de vedere termic. Oamenii conștientizează din ce în ce mai mult faptul că locuințele care nu sunt suficient izolate se confruntă și cu alte probleme enervante, ca de exmplu apariția mucegaiului. Acesta este un pericol pentru sănătatea persoanelor care trăiesc zi de zi în aceste locuințe.

Cele mai multe pete de mucegai apar în sezonul rece, mai ales în lunile de iarnă. Cei mai afectați sunt pereții exteriori ai locuințelor care nu sunt izolați suficient, pe interiorul acestora se formează mucegaiul. Microorganismele au acolo condiții prielnice de a se dezvolta datorită umidității crescute de pe suprafața pereților. Se pare că apa nu vine neapărat de la țevi, umiditatea vine din aer, ea se evaporă în timpul uscării rufelor, în timpul gătitului sau a dușului.

Aerul cald absorbe o parte din vaporii de apă, iar când aerul umed ajunge la peretele rece, se răcește și vaporii de apă se condensează și duc la formarea de picături de apă foarte mici. În acest fel are loc un proces de umezire a pereților, a ramelor ferestrelor, a geamurilor și ușilor din interior cu mici picături. Acestea se văd foarte bine, mai ales pe geam, care sunt și aburite. Nu mai rămâne decât să se aerisească încăperea prin deschiderea ferestrelor.

Aceste probleme apar și la case. Aici, în plus, pot fi și probleme de construcție și izolație neadecvată care să faciliteze risipirea căldurii rapid. Aerul cald se condensează repede, acest lucru se observă foarte bine în lunile de iarnă, mai ales pe pereții exteriori, reci, ai casei. Soluția este să se facă o nouă izolație a casei, care să fie de calitate.

Folia de aluminiu în spatele caloriferului ajută la izolarea termică, economisește costurile de energie.

Poți preveni risipirea căldurii prin peretele exterior cu o folie din aluminiu. Poziționezi folia între perete și calorifer și astfel căldura este redirecționată spre interiorul camerei. În unele țări nordice se folosesc și se comercializează chiar panouri de polistiren cu folie de aluminiu speciale pentru a fi folosite de locuitori. Această metodă reduce foarte mult pierderile de căldură prin peretele exterior al camerei respective.

Salvați costurile de încălzire cu folii în spatele caloriferului! Aceasta este foarte reflectorizantă și radiază energia termică.

Folosește folia izolatoare la geamuri!

În acest mod simplu puteți reduce costurile de încălzire. Se folosesc folii pentru izolarea geamurilor. Acestea se măsoară și se taie la dimensiune, apoi se aplică la ferestre. Ele oferă avantajul de a reduce pierderile de căldură prin peretele exterior. Sunt recomandate mai ales la apartamentele din blocurile vechi în care este un risc de risipire mai mare al căldurii prin pereți, deoarece este posibil ca să fie insuficient de bine izolați. Astfel de folii izolatoare se găsesc de cumpărat, sunt speciale pentru ferestre. Ele se lipesc direct pe fereastră, foarte simplu și ușor.

Cu ajutorul foliilor izolatoare se poate amâna schimbarea ferestrelor vechi cu ferestre cu geamuri termopan. Oricine poate aplica această folie, ea este pur și simplu lipită de geam. Dacă nu este aplicată corect, cu ajutorul unui feon ea poate fi netezită și întinsă pe geam. Are avantajul că este transparentă și izolează suficient de bine. Cu ajutorul ei pierderile de energie sunt reduse, la fel și costurile de încălzire.

O altă soluție pentru reducerea costurilor la energie este să schimbați furnizorul de energie cu altul care oferă un preț mai avantajos. Schimbarea furnizorului se face gratuit. În acest caz apar și alte avantaje,  printre care lipsa penalităților, administrarea contului, monitorizarea consumului, verificarea statusului plăților. Calculează-ți factura cu Nova Power & Gas și convinge-te singur și de alte avantaje oferite de această companie.

Articole asemanatoare
naștere
Încălzirea globală crește riscul de naștere prematură
caniculă
Cum poți dormi mai bine pe caniculă. 16 sfaturi surprinzătoare de la experții în somnologie
căldură
Trucuri istețe să rezistați la căldură
Cum iti pregatesti corpul pentru vara

Comenteaza acest articol

Cum să-ți reduci cheltuielile cu căldura și energia iarna?

by Andreea Damian   3 min
0