Tabu
HEALTH

Cum să scapi de insomnie. Te ajută aceste plante

Una dintre marile probleme ale omului din societatea modernă este insomnia. Stresul cotidian, problemele sociale și o alimentație improprie sunt cele mai frecvente cauze ale somnului neodihnitor. Pe termen lung, insomnia poate duce la afecțiuni mult mai grave. Pentru a evita aceste probleme, e necesar sa tratezi tulburările de somn. Medicii recomandă tratamentul clasic (medicația specifică).

Ca alternativă la medicamentele care pot provoca dependență și alte tulburări ai câteva plante. Tot ce trebuie să faci este să plasezi planta în apropierea patului pe timp de noapte. Să vedem despre ce flori care influențează pozitiv somnul este vorba!

Aloe Vera

De obicei, această plantă are rol estetic, fiind folosită, din plin, în industria frumuseții. În egală măsură, aloe vera este foarte bună și împotriva insomniilor. Pe timp de noapte, această plantă elimină o cantitate sporită de oxigen, care, e demonstrat științific, ajută la îmbunătățirea calității somnului!

Lavanda

Mirosul eliberat de această plantă are efect calmant. Tocmai de aceea în industria produselor de îngrijire este folosită pentru crearea șampoanelor și a gelurilor de duș! Așadar, dacă vrei să dormi mai repede, ar fi bine să așezi undeva lângă pat un ghiveci cu lavandă!

Iasomie

Mirosul puternic al acestei plante se simte din plin pe timp de noapte. Ține-o în apropierea patului, deoarece calmează la fel cum o face diazepamul/valiumul!

Sansevieria

Oamenii de știință au descoperit că frunzele acestei plante sunt capabile să absoarbă radiațiile eliberate de aparatele electrocasnice. Dacă stai mult timp în fata gadget-ului preferat, s-ar putea să ai dificultăți din cauza radiațiilor și a luminii albastre degajate de acesta. Pune o sansevieria în zonă și s-ar putea să scapi de insomnie!

Iedera comună

Această plantă filtrantă combate diferite tipuri de mucegai, reducând efectele nocive ale toxinelor cu până la 94%! Vorbim, așadar, de o plantă perfectă pentru locuințele în care trăiesc persoane alergice și astmatice!

ARTICOLE SIMILARE

De ce nu ar trebui să așteptăm până când ne este foame ca să mâncăm

Andreea Damian

Cum prepari siropul de usturoi. Te scapă de răceli și întărește sistemul imunitar

Andreea Damian

Disgeuzia | Ce este această tulburare gustativă și cum să o tratezi

Andreea Damian

Deltacron | O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Cipru

Andreea Damian

10 plante medicinale cu activitate antivirală

Andreea Damian

Limba galbenă | Ce semnificație are acest simptom și când să vă faceți griji?

Andreea Damian

Scrie un comentariu