Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum sa spui lucrurilor pe nume fara sa superi pe nimeni

In primul rand, daca te-ai hotarat ca noua ta politica de viata este ceva de genul out with the anger, in with the love, pentru ca prea multi nervi nu fac bine la sanatate, trebuie sa stii ca exista anumite momente numai bune de spus lucruri care nu iti ies din cap. Ai grija, acelea nu sunt niciodata momentele in  care ai tu chef, ci, mai cu seama, momentele in care ceilalti sunt dispusi sa te asculte. Analizeaza-i cu atentie pe cei carora ai sa le reprosezi ceva sau carora trebuie sa le dai o veste proasta, vei vedea ca au, ca si tine, perioade mai calme, in care sunt mai dispusi catre ascultare.

 

Nu spune niciodata lucruri la manie. Exista un principiu de viata foarte sanatos care spune ca nu are sens sa iei decizii atunci cand esti furioasa. Acelasi principiu se aplica si atunci cand crezi ca ai ceva urgent de spus. In momentul in care simti ca nu te mai poti abtine sa nu spui ceva extrem de neplacut, abtine-te, totusi. O tigara, ceva de rontait sau chiar o farfurie buna de spart te vor calma, iar dupa aceea vei putea transmite un mesaj mult mai clar, mai putin distorsionat.

 

Daca ai decis sa spui ceva, spune-o cu un zambet. Nu unul condescendent, ci unul cat mai deschis, care sa ii arate celuilalt ca nu esti rau intentionat. Atunci cand ai de facut un repros sau de dat o veste proasta, tendinta celui care iti primeste cuvintele este sa proiecteze asupra mesagerului toate sentimentele negative pe care le simte. Un zambet va declara imediat ca nu declansezi un razboi, ci ca lamuresti, pur si simplu, niste lucruri.

 

Iar daca nu se poate si nu se poate, spune lucrurile oricum. Chiar daca altii se vor supara, vor exista cativa care iti vor intelege si chiar sustine punctul de vedere, indiferent cat de neplacut ar fi pentru ei. Si, pana la urma, de oamenii aceia ai nevoie.

 

ARTICOLE SIMILARE

Graviduţele toamnei. Fotografia cu care au făcut senzaţie

Catinca, fata de 19 ani a lui Andrei Zaharescu, este manechin! Uite cum pozeaza

TATAL a 6 copii a descoperit, la 40 de ani, ca e FEMEIE (foto)

Proprietarii de câini, mai fericiți decât cei care au pisici

Andreea Damian

Un celebru cuplu din showbiz a fost diagnosticat cu cancer!

Aceste clişee ne dor (5) – “Nu întreba de salariu la interviul de angajare”

Scrie un comentariu