Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum sa stabilesti un record personal

Evident ca nu este vorba despre cum sa stabilesti un record de genul "Cea mai mare pizza din lume" sau "Cel mai inalt castel din carti de joc". Si sa mai si vrei un loc in Cartea Recordurilor pentru ca ai reusit sa-l duci pana la capat. Nu, nu, asta ar insemna sa bati un record care mai inainte sa fi apartinut altcuiva si sa te si lauzi cu asta. Ori lucrul asta a devenit din ce in ce mai usor pentru tot mai multi oameni.
Eu vorbesc insa despre cum sa stabilesti un record personal, asta dupa ce pe cel anterior tot tu l-ai stabilit. Evident ca vorbim despre un record neanuntat. Prin definitia sa, recordul este ceva mai mult decat cel mai mult. Si de obicei aceasta intrecere starneste curiozitate. Ba unii chiar vor sa dea o mana de ajutor.
Nu si in cazul la care ma refer eu. Aici este vorba despre un record pe care sa nu-l impartasesti nimanui si pe care il poti dobori infruntand orice situatie ridicola in care atingerea acestuia te-ar putea pune.
Cand oamenii stiu ca urmeaza sa concurezi pentru cele mai lungi unghii din lume, te vor admira si vor sti de ce, atunci cand mergi pe strada, stai cu mainile intinse drept in sus ca nu cumva cineva sa-ti rupa podoabele cornoase. Toti ar fi incantati de o asemeena priveliste. Dar cand recordul pe care vrei sa il stabilesti nu este cunoscut, oamenii te pot privi ciudat.
Ai decis ca, desi este aproape iarna, nu vei schimba sandalele de vara cu ghetele decat la 1 decembrie. Stim cu totii ca, numai in cazuri exceptionale, pana de 1 decembrie nu ninge deja sau ploua sau e foarte frig. Ei bine, tu trebuie sa rezisti pentru ca asa ti-ai propus si nimeni nu stie asta. Asa ca, pe langa frig, vei avea de infruntat si privirile mirate ale celor din jur care nu vor intelege de ce cand afara sunt 2 grade tu inca porti sandale.
Cu siguranta ca succesul, o data atins, va fi mult mai delicios.
Si sa nu crezi ca astfel de recorduri sunt mici si fara importanta doar pentru ca nimeni nu stie de ele. Dimpotriva. Te vor face sa te simti mult mai sigura pe tine, mai speciala, mai amuzanta. Si asta este tot ce trebuie sa stie ceilalti despre tine. 
Ca sa ajungi sa duci la capat acest record trebuie in primul rand sa te amuzi foarte tare. Asa vei putea trece usor peste dezacordul celorlalti sau peste propriile-ti nesigurante. Apoi trebuie sa stii ca un record personal, cu cat este mai inedit, cu atat de va individualiza mai mult. Ori tu ti-ai dorit mereu sa fii unica
Un alt avantaj ar fi ca vei face ceva nou care te va scoate din rutina. Iar daca reusesti ca pana la final sa nu te ranesti sau, si mai rau, sa abandonezi, te vei simti excelent o data ajunsa in posesia unui record personal cum nu oricine poate avea.
Cat despre orgoliu, este clar ca, indiferent de natura recordului, il vei implica si pe acesta, altfel ti-ar fi si greu sa atingi un scop maret. Partea buna in cazul recordurilor personale este ca acestea te ajuta sa nu mai explodezi de mandrie astfel incat lauda sa fie mai mare decat rezultatele. Vei fi deci mai ponderata si discreta lasandu-i pe ceilalti sa remarce schimbarile pe care bucuria de a fi unica le-a produs in cazul tau.

PS: Data viitoare poti incerca sa stabilesti un record personal despre cati barbati ai trimis la plimbare in decurs de o luna. Sau un record despre cum nu il suni tu mereu.

ARTICOLE SIMILARE

ROSII ecologice, netratate: CUM le alegi

ALINA EREMIA – Galerie FOTO incitanta …cu si fara DORIAN POPA

realitatea

Mircea Badea va avea un mostenitor! Carmen Brumă E INSARCINATA

realitatea

Cum sa NU fii mereu pe primul loc

realitatea

Testare dermatologică gratuită

realitatea

Scrie un comentariu