Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Cum să stai corect la birou ca să-ți protejezi spatele

Chiar și cele mai bune scaune nu sunt proiectate pentru a sta prea mult la birou. Cheia menținerii unei posturi bune este mișcarea. În primul rând, nu sta pe scaun prea mult timp. Poți cumpăra scaune foarte scumpe, dar dacă stai pe ele pentru perioade îndelungate de timp, tot vei avea dureri de spate. Fă pauze dese – cel puțin cinci minute în fiecare oră și încearcă să stai în picioare în ședinte. De asemenea, în loc să trimiți un email unui coleg sau superior, mergi până la el să-I vorbești personal.

Dacă lucrezi de acasă, un scaun greu de bucătărie probabil nu este la fel de bun ca un scaun de birou, așa că ia-ți mai multe pauze. Relaxarea într-un fotoliu sau pe canapea va avea un efect mai mic asupra corpului, dar vei avea totuși nevoie să te ridici frecvent. Mișcarea este cheia unei bune sănătăți musculo-scheletice.

Pentru a obține o postură bună, este vorba despre a fi relaxat și a avea cât mai multă suprafață a corpului în contact cu scaunul, cum ar fi suportul lombar. Așază picioarele ferm pe podea sau pe suport pentru picioare și reglați înălțimea scaunului. Dacă îți încape mâna sub coapse, scaunul tău este prea jos; dacă abia atingi podeaua cu picioarele, scaunul este prea sus. Cotierele nu sunt făcute pentru a te sprijini în ele, ci să te ajute să te așezi și să te ridici de pe scaun, așa că sunt utile doar dacă ai probleme cu umărul.

ARTICOLE SIMILARE

Lampa – sticla de lapte

realitatea

Roxana Vancea a plătit 20.000 de euro ca să scape de cel mai mare complex al ei

Andreea Damian

BBC: Silicon Valley permite existența piețelor de sclavi online

Dora Constantinovici

Ricky Martin, declarație controversată despre gemenii săi. Fanii sunt revoltați

Andreea Damian

Jazz pic – noua poziție favorită a influencerilor pe Instagram

Andreea Damian

Cannes 2018. Camila Coelho, pe covorul roșu într-o rochie de 1,3 mil. $

Andreea Damian

Scrie un comentariu