Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum sa te bucuri de raul altuia

Asa, la modul mai general, este foarte clar ca nu te poti bucura de raul oricui, si asta pentru ca este foarte firesc sa existe oameni de care nu iti pasa. Altfel, daca stai sa te uiti atent, vei observa ca te bucuri mai abitir de raul a doua tipuri de oameni: in primul rand, si cum era de asteptat, dusmanii. Si in al doilea, desigur, prietenii.

Ca sa savurezi cu adevarat raul unui dusman, nici macar nu trebuie sa fie vorba despre un rau prea mare. Trebuie doar sa i se intample un lucru mic, dar pe care sa il simti cu mare satisfactie, ca o rasplata pentru lucrurile prin care te-a facut pe tine sa treci dusmanul respectiv. Asta inseamna ca trebuie sa si afli, in mod constant, ce face dusmanul. Dar aceasta problema este ca si rezolvata in ultima vreme, cand toata lumea isi impartaseste durerile, emotiile si regretele in retelele de socializare online. Ai sa observi, in felul asta, ca durerile il fac pe dusman mai vulnerabil si, deci, mai putin dusman.

Cu prietenii, insa, este o alta poveste. In mod normal nu ai recunoaste nici in fata ta, cu lumina stinsa si fara vreo oglinda prin apropiere, ca te bucura un lucru rau intamplat unui prieten. Doar ca nu e tocmai asa. Aminteste-ti de toate cinele/serile in bar/ serile cu multa inghetata in fata televizorului prilejuite de vreo despartire lacrimogena a celei mai bune prietene. Nu-i asa ca iti amintesti cu nostalgie de discutiile acelea nesfarsite? Atunci inseama ca ti-au placut. Deci ca te-ai bucurat.

Acum, mai rememoreaza si clipele alea in care te-ai sculat din pat cu parul valvoi si ai alergat la masina ca sa recuperezi pe cineva aflat in pana intr-un camp, in miez de noapte. Te-ai simtit utila? Iti amintesti inca momentul acela ca pe unul in care ai fost un fel de superwoman? Atunci inseamna ca ti-a placut, deci te-ai bucurat.

Si mai cu seama, gandeste-te un pic si la momentele alea in care a venit cineva sa iti ceara un sfat pentru ca i se parea ca este intr-o situatie fara iesire. Ei bine, daca iti este drag pentru ca ai gasit vorba cea mai buna sau sfatul cel mai potrivit, si asta te face pe tine sa te simti mai bine, mai inteleapta si o mai buna prietena, afla ca, si cu ocazia asta, se cheama ca te-ai bucurat de raul altuia.    

ARTICOLE SIMILARE

Cum să scrii un articol bun

realitatea

Tot ce trebuie să știi despre nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle

Andreea Damian

Greta Thunberg a fost numită “omul anului” de către revista Time

realitatea

Fie ca vrem sau nu, vara asta trebuie sa ne facem programul in functie de Euro 2016

realitatea

Smirnoff Black No. 55 – Cocktails by Kenji Jesse

Gatind NUD: Reteta din Columbia cu actrita Paola Tovar / FOTO: Pui cu legume si …sani goi!

realitatea

Scrie un comentariu