Tabu
LIFESTYLE

Cum sa te doara in cot (abecedarul indiferentei)

Lucrurile nu mai pot sta asa. Trebuie deci sa stii foarte bine cand este si cu cine este cazul sa te doara in cot si care sunt avantajele pe care le poti avea de pe urma acestei atitudini.

Ca orice indreptar si acesta va clarifica mai inainte cateva aspecte:

1. Sa te doara in cot nu inseamna sa fii lipsita de bun simt sau desensibilizata, ci este mai degraba o aroganta controlata (chiar politicoasa, as putea spune) pe care tu o dirijezi incotro vrei sa se indrepte.

2. Nu exista persoane complet insensibile. Chiar si acei oameni despre care tu crezi ca nu simt nimic, isi au “cotul” lor vulnerabil. Deci daca nu le pasa de tine, nu inseamna ca nu le pasa de nimic. Asta e momentul in care ai vrea ca persoana respectiva sa fie pe deplin indiferenta fata de tot si toate, nu doar fata de tine. Egoist gand, dar perfect normal!

3. Exista un dat al firii umane competitive sa permita un raport invers proportional intre indiferenta si atentie. Este vorba despre bine cunoscutul principiu care spune ca cu cat esti mai indiferent cu atat vei primi mai multa atentie. Inca o data, nu este vorba numai de tine, este o tendinta universala. Imagineaza-ti ca lumea este un cerc in care toti sunt aliniati unul langa celalalt prinsi de maini.

Ce este indiferenta?

Ca sa intelegi principiul indiferentei si atentiei, gandeste-te cum fiecare persoana care formeaza acest cerc primeste din stanga atentie si ofera la schimb indiferenta, in timp ce spre dreapta la randul ei ofera atentie si primeste indiferenta. Fiecare dintre ei este orientat catre ce are de oferit prin dreapta, ceea ce il face pe cel din stanga sa fie si mai interesat sa ofere. Dar sa nu uitam ca fiecare dintre noi este in aceeasi masura o stanga si o dreapta in raport cu alte persoane din cerc.

Inarmata cu aceste lamuriri, esti pregatita sa exersezi indiferenta. Cu alte cuvinte iti vei limita exuberanta fata de ceea ce iti suscita pana atunci atentia si interesul.

Cea mai simpla modalitate este (pe langa aceea de a ti-i imagina pe ceilalti imbracati in izmene cu norisori) obiceiul de a fi reticenta. Nimic nu poate fi nemaivazut in ceea ce fac altii, mai ales ca de partea asta cu incredibilul te ocupi deja tu. Nu spun sa nu te bucuri si sa te transformi intr-o maniaca a criticilor. Dar nu uita ca ceilalti (ca si tine de altfel) sunt in aceasta competitie (cel mai probabil inconstienta) in care lupta sa obtina laudele pe care, o data primite, sa le poata ignora. Am stabilit deja ca si tu faci la fel. Diferenta dintre tine si ei este ca tu stii ca faci asta, deci ai un control asupra situatiei.

Avantajele?
I. Ocupata fiind cu durerea ta din cot, nu vei mai simti atat de des acel gol provocat de indiferenta celorlalti.
II. Curand iti vei da seama ca, in realitate, lucrurile/oamenii au importanta pe care tu esti dispusa sa le-o acorzi.
III. Cu siguranta vei avea o parere mult mai buna despre tine: cu cat ii subestimezi mai mult pe altii, cu atat vei arata mai bine in ochii tai.

Spre folosul tau, ar fi bine sa incerci exercitiul asta. Iar daca nu, in cot ma doare!

Vezi si:

Cum sa fii ironica (si placuta in acelasi timp) 

Top 10 tehnici de supravietuire la locul de munca 

Sufar de lipsa de incredere, dar ma tratez

ARTICOLE SIMILARE

Optimismul reduce riscul de atac de cord

realitatea

Apa murdară din viituri a ajuns la Marea Barieră de Corali iar poluarea se vede din spațiu

Andreea Damian

DRAMA unei mari actrite – VALERIA SECIU

realitatea

Top 10: cele mai bogate vedete care nu mai sunt în viață

Ea este romanca pentru care Printul Charles vine mereu in tara noastra!

Primele poze cu baietelul lui MIRCEA RADU

3 comentarii

Scrie un comentariu