Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cum să te protejezi de Zoombombing?

Din cauza pandemiei și, prin urmare, a izolărilor succesive, tot mai mulți oameni lucrează de la distanță și folosesc Zoom pentru videoconferințe. Însă apelurile video sunt întrerupte adesea de mesaje nedorite de către cei numiți „Trolls”.

Zoombombing se referă la intruziuni nedorite într-o teleconferință. Trolii întrerup cursurile universitare, întâlnirile de afaceri, seminariile, evenimentele organizate în cadrul unor platforme precum Zoom sau Google Meet cu scopul de a difuza mesaje homofobe, sexiste, islamofobe, negaționiste și uneori chiar vizează anumiți participanți.

Episoadele Zoombombing chiar nu cruță pe nimeni, adunările religioase, evenimentele culturale la distanță și chiar întâlnirile online ale Alcoolicii Anonimi. Întreruperile neașteptate dintr-o întâlnire virtuală au devenit atât de dese încât cu greu pot fi evitate.

Cum să vă protejați de ZOOMBOMBING?

Zoom nu a durat mult să reacționeze la Zoombombing. Pe 5 aprilie 2020, compania a anunțat că anumite funcții care ar putea îmbunătăți securitatea vor fi activate implicit. Cu toate acestea, cel mai bine este să fii proactiv și să iei măsurile necesare pentru a te proteja.

Zoom are un meniu de setări pe care ar trebui să-l verificați înainte de a începe un apel. După ce v-ați conectat la site-ul web Zoom, faceți clic pe „Setări” din panoul din stânga, apoi selectați „Întâlnire”. Apoi continuați prin dezactivarea următoarelor funcții:

Încorporați parola în linkul întâlnirii: această opțiune criptează parola în linkul „Participați la întâlnire”. Pentru a participa la o întâlnire, toată lumea ar trebui să facă clic pe un link, ceea ce încalcă scopul de a solicita o parolă. Dezactivați această funcție din motive de securitate.

Partajare ecran: Aceasta permite gazdei și participanților să-și partajeze ecranele în timpul întâlnirii. Puteți dezactiva complet această opțiune sau puteți permite doar gazdei întâlnirii să-și partajeze ecranul. Dezactivarea împiedică oamenii să partajeze conținut neadecvat în timpul întâlnirii.

Control de la distanță: permite celor care își partajează ecranul să ofere altor participanți controlul de la distanță asupra sistemului lor. Dezactivați această funcție dacă nu aveți nevoie de ea.

Transfer de fișiere: permiteți participanților să partajeze fișiere în camera de chat. Dezactivați această opțiune dacă nu doriți ca fișierele să fie partajate. De asemenea, puteți selecta opțiunea „Permite numai anumite tipuri de fișiere” pentru a vă asigura că utilizatorii pot partaja doar anumite tipuri de fișiere.

Permiteți participanților să se redenumească: dacă un Zoombomber nu are acces la camera de chat, el își poate transmite mesajul tastându-l ca și cum ar fi propriul său nume. Dezactivați pentru a elimina opțiunea.

Alăturați-vă înainte de gazdă: permite oamenilor să se alăture unei întâlniri înainte de sosirea gazdei. Nu le oferiți Zoombombers această șansă. Această opțiune este dezactivată implicit.

– Permiteți reconectarea participanților șterși: dacă această opțiune este activată, participanții șterși dintr-o întâlnire se vor putea reconecta. Dezactivează-l astfel încât, odată ce un Zoombomber dispare sau este vânat, să nu se mai poată întoarce. Este dezactivat implicit.

Cum previi Zoombombing?

Avira a elaborat, de asemenea, un ghid pentru a ne învăța câțiva pași simpli pentru a preveni intruziunea persoanelor nedorite și pentru a evita situațiile neplăcute în timpul apelurilor noastre pe Zoom:

  • Utilizați întotdeauna un nou ID pentru apelurile video cu un număr mare de participanți.
  • Dezactivați opțiunea de partajare a ecranului pentru alți participanți.
  • Blocați accesul la alți participanți.
  • Eliminați un utilizator din videoconferința Zoom.
  • Dezactivați sunetul unui participant.

ARTICOLE SIMILARE

Iulia Vantur si-a luat adio: “Nu mă mai întorc la Ştirile ProTV!”

Ce mai face și cum arată acum Mirela Stoian, Lila din „Vacanţa Mare”

Andreea Damian

Arsenie de la O-zone se însoară. Cum arată viitoarea lui soție

Andreea Damian

Cum ar arăta celebritățile fără trăsătura lor distinctivă

Tabu Tabu

Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Marius Lăcătuș

Tabu Tabu

Top 5 afecțiuni medicale care îi afectează pe milenari

Andreea Damian

Scrie un comentariu