Home > beauty > Cum să te vopseşti corect acasă. Greşeala pe care o fac toate femeile

Cum să te vopseşti corect acasă. Greşeala pe care o fac toate femeile

Dacă nu ai în plan să obţii o culoare îndrăzneaţă, precum blondul platinat, cu siguranţă nu există niciun motiv pentru care nu ai putea face pe hair-stilistul în intimitatea căminului tău. Iată ce trebuie să faci pentru a evita greșelile pe care multe femei le fac atunci când aleg să își vopsească părul în afara saloanelor de înfrumusețare.

1. Verifică întotdeauna cutia. În mod evident, primul pas este alegerea unei vopsele care nu conține ingrediente care pot dăuna părului, cum ar fi amoniacul, peroxidul sau alcool, pentru a evita uscarea sau ruperea părului. Un alt lucru la care trebuie să fii atentă este alegerea culorii. Nu întotdeauna nuanța de pe cutie se va regăsi și în părul tău la final. Nu vă bazați întotdeauna pe modelul de pe cutie, fotografia poate fi înșelătoare.

2. Vopseaua nu se aplică pe un păr spălat recent. Secrețiile capilare ajută la protejarea firelor pe măsură ce vopseaua procesează.

3. Respectați întotdeauna instrucțiunile de utilizare. Există anumiți pași peste care nu trebuie să sari niciodată. Acest fapt este esențial, mai ales dacă folosești o marcă nouă de vopsea. Unele ingrediente pot provoca reacții alergice urâte la nivelul scalpului.

4. Întotdeauna să aveți la îndemână o cremă hidratantă la îndemână atunci când vă vopsiți acasă, pe care o aplicați de-a lungul liniei scalpului, lângă tâmple, dar și pe urechi. Este o soluție eficientă și ieftină să a ține departe vopseaua care se prelinge pe piele. Iar dacă acest lucru s-a întâmplat, curățați zonele pătate cu ulei de măsline.

5. Să nu aveți niciodată așteptări prea mari. De obicei, se întâmplă ca nuanța de păr obținută să fie diferită de cea dorită sau de cea care se află pe cutie.

6. Nu aplicați vopseaua pe un păr deja colorat. Există șanse să obțineți un rezultat neuniform, cu rădăcinile în nuanța dorită, dar pe suprafața părului să fie altă culoare.

7. Nu uitați să folosiți produse cosmetice pentru menținerea culorii. Acest proces de întreținere este la fel de important ca vopsirea în sine. Și nu ezitați să vă protejați părul cu pălării de soare, spray-uri de protecție solară, balsame sau măști de păr.

 

Articole asemanatoare
Revenirea modei anilor 80 readuce chica tunsă în scări în moda tunsorilor lui 2019
nuanțe de păr
Hairstiliștii au hotărât: acestea sunt nuanțele de păr ale toamnei 2018
alimente
Zece alimente care previn căderea părului
perierea
Îngrijirea părului. Ce beneficii aduce perierea lui și cum o facem corect

Comenteaza acest articol

Cum să te vopseşti corect acasă. Greşeala pe care o fac toate femeile

by Andreea Damian   1 min
0