Home > Lifestyle > Cum să-ţi îngrijeşti pielea uscată

Cum să-ţi îngrijeşti pielea uscată

Frigul face ca pielea să se usuce mai repede nu doar pe faţă, ci şi pe întregul corp. Poţi alege un remediu rapid, o curăţare cu o sare exfoliantă hidratantă.

Ingrediente: 1 ceaşcă de sare de mare, un sfert de ceaşcă de ovăz măcinat, şase linguri de ulei de seminţe de in, 8 picături de ulei de muşcată.

Amestecaţi ingredientele şi aplicaţi-le pe corp, masându-vă pielea, înainte de duş. Clătiţi cu apă rece. Bateţi cu palma, uşor, deasupra zonelor de piele uscate şi apoi hidrataţi.

Soluţii pe termen lung: Folosiţi emolienţi – creme bogate în ceramide – înainte de a merge la culcare, deoarece pielea dumneavoastră pierde cea mai mare cantitate de apă pe timpul nopţii. Evitaţi să folosiţi ingrediente precum acidul salicilic şi acidul glicolic, deoarece aceste substanţe pot să irite şi să sporească suprafeţele de piele uscată.

Articole asemanatoare
pielea
Cum îngrijești pielea afectată de săpun și dezinfectantul pentru mâini
Pielea uscată sub ochiul dermatologilor
Protecție pentru piele uscată

2 Responses

  1. iulia

    Cred ca puteti incerca suplimente nutritive, deoarece mie mi se par foarte eficient, de exemplu cele pe baza de ulei de peste care printre altele reduc uscăciunea și îmbătrânirea pielii. Unul de acest fel ar fi Complex Ulei Peste de la Bio Elemente. Incercati-l, este nou aparut si pare sa dea rezultate…

Comenteaza acest articol

Cum să-ţi îngrijeşti pielea uscată

by realitatea   1 min
2