Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum scăpăm de durerile sindromului premenstrual

Pentru unele dintre femei perioada mestruației este unul dintre cele mai dificile momente prin care trebuie să treacă. Ceea ce se știe mai puțin e faptul că 5% dintre reprezentantele sexului frumos suferă de sindromul premenstrual ale cărui simptome le pot da toată viața peste cap.

Sindromul premenstrual se manifestă atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional: dureri ale sânilor, balonare excesivă, stări de oboseală și slabiciune, depresii sau stări de nervozitate care pot degenera în agresivitate. Ceea ce este mai grav e faptul că multe dintre femei nu știu că suferă de acest sindrom. Pentru a afla dacă au această afecțiune, femeile ar trebui să-și noteze momentele în care au oricare din simptomele de mai sus și, dacă acestea se manifestă cu una până la cinci zile înainte de menstruație, ar trebui să meargă la doctor.

Probelemele pe care le atrege sindromul premenstrual nu pot fi complet eliminate, dar efectul acestuia poate fi diminuat. În primul rând, în perioada rspectivă ar trebui diminuat consumul de zahăr și grăsimi. Cele mai recomandate alimente în această perioadă sunt fructele și legumele proaspete. De asemenea excercițiile fizice sunt extrem de indicate.

În cazul în care durerile și stările de nervozitate persistă, mergeți la medic și rugați-l să vă prescrie medicamente naturiste bazate pe vitex agnus-castus, medicamente împotriva balonării sau care să vă calmeze.

ARTICOLE SIMILARE

El este adevaratul tata al fiului Marioarei Murarescu!

Top trei destinatii departe de urban, dar numai bune de vizitat!

realitatea

Lavinia Pârva a lansat piesa cu aluzie la Andreea Marin: “Poveşti cu zâne”

Corina, în duet cu fiul ei

Plangere penala impotriva ANDREEI ESCA

GAFĂ de STIL NEAŞTEPTATĂ. Pentru ce a fost TAXATĂ Andreea Esca de FANI

Scrie un comentariu