Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum scăpăm de durerile sindromului premenstrual

Pentru unele dintre femei perioada mestruației este unul dintre cele mai dificile momente prin care trebuie să treacă. Ceea ce se știe mai puțin e faptul că 5% dintre reprezentantele sexului frumos suferă de sindromul premenstrual ale cărui simptome le pot da toată viața peste cap.

Sindromul premenstrual se manifestă atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional: dureri ale sânilor, balonare excesivă, stări de oboseală și slabiciune, depresii sau stări de nervozitate care pot degenera în agresivitate. Ceea ce este mai grav e faptul că multe dintre femei nu știu că suferă de acest sindrom. Pentru a afla dacă au această afecțiune, femeile ar trebui să-și noteze momentele în care au oricare din simptomele de mai sus și, dacă acestea se manifestă cu una până la cinci zile înainte de menstruație, ar trebui să meargă la doctor.

Probelemele pe care le atrege sindromul premenstrual nu pot fi complet eliminate, dar efectul acestuia poate fi diminuat. În primul rând, în perioada rspectivă ar trebui diminuat consumul de zahăr și grăsimi. Cele mai recomandate alimente în această perioadă sunt fructele și legumele proaspete. De asemenea excercițiile fizice sunt extrem de indicate.

În cazul în care durerile și stările de nervozitate persistă, mergeți la medic și rugați-l să vă prescrie medicamente naturiste bazate pe vitex agnus-castus, medicamente împotriva balonării sau care să vă calmeze.

ARTICOLE SIMILARE

APARIŢIE SOC la “Românii au talent”! Mirabela Dauer, pe scena show-ului

Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoacă dermatită

realitatea

O ieseanca de 15 ani are 37 kg si vrea sa mai slabeasca! CAZ dramatic de ANOREXIE in Romania!

5 moduri de a face spațiul de locuit mai prietenos cu animalele de companie

Andreea Damian

KATE MIDDLETON are o verisoara. Si ea face STRIPTEASE! Album FOTO!

realitatea

Ioana Ginghina, gafa uriasa pentru o vedeta! A purtat aceeasi tinuta la doua evenimente

Scrie un comentariu