Tabu
FASHIONSlider

Cum se adaptează moda la munca de acasă

Pantalonii de trening și hanoracele au reapărut odată cu apariția pandemiei de coronavirus, când lucrul de acasă a devenit noua normalitate. Dar asta înseamnă că aceste articole vestimentare preferate de cei care fac telemuncă ar trebui să devină și ele normă?

Unii desgineri lucrează în prezent la îmbrăcăminte interactivă sau hibridă concepută pentru a se potrivi cu noile noastre moduri de lucru. Cel mai recent articol de modă nu este altceva decât un pulover colorat, interactiv, personalizabil, care vă va lumina cu siguranță apelurile pe Zoom. Blocările repetate și creșterea muncii la distanță au dat naștere la tot felul de situații comice, în care oamenii au apărut în apelurile video în pantaloni de pijamale și o cămașă călcată sau, mai rău, în genul de ținută văzut de obicei doar de un cerc restrâns de cunoscuți – cu alte cuvinte, oricine în afară de șeful tău.

Totuși, asta nu înseamnă că ar trebui să ne îmbrăcăm cu toții la patru ace pentru a lucra de acasă, deoarece confortul rămâne cuvântul cheie. În cele din urmă, există un cerc vicios – pe care unii designeri au decis să îl rupă, adaptându-se la noile moduri de lucru, câștigând progresiv teren în întreaga lume.

Un pulover, posibilități multiple

Doi experți au lansat primul pulover interactiv, conceput pentru a te simți confortabil când lucrezi de acasă dar să rămâi prezentabil pentru videoconferințe. Numit „Zoomer”, acest pulover este considerat o „alternativă colorată la ținuta de birou” și poate fi purtat într-un mod diferit în fiecare zi. Disponibil în cinci culori, puloverul poate fi purtat și cu o glugă detașabilă, pentru a schimba aspectul.

Mai presus de toate, a fost conceput pentru a fi purtat cu tot felul de pantaloni existenți în dulap. Și este ideal pentru a realiza o schimbare rapidă de aspect între ședințe. Pe lângă faptul că luminează apelurile video și menține lucrătorii la domiciliu eleganți în orice ocazie, acest pulover interactiv poate contribui, de asemenea, la reducerea consumului de îmbrăcăminte. Mediul vă va mulțumi.

Stilul întâlnește confortul în „costumul de pijama”

La sfârșitul anului 2020, compania japoneză Aoki Holdings a făcut senzație cu primul „costum de pijama”, un articol de îmbrăcăminte hibrid care combină pijamalele cu un costum. Uitați de cravate și croieli elegante, care nu sunt de obicei sinonime cu confortul.

Disponibile în magazine și online, costumele de pijama se deosebesc, în esență, de costumele obișnuite, datorită materialelor utilizate, care sunt atât confortabile, cât și elastice. Sunt la fel de moi și confortabile ca pijamalele, dar cu un stil mai sofisticat. În ceea ce privește designul, ținuta seamănă cu un costum, ajutând purtătorul să rămână elegant la apelurile video, asigurând în același timp confortul și libertatea de mișcare.

Haine virtuale

Deși, fără îndoială, sunteți deja familiarizați cu machiajul virtual – un aliat pentru videoconferință – îmbrăcămintea virtuală se luptă să găsească un loc în întâlnirile de lucru online. Cu toate acestea, acum este posibil să cumpărați articole virtuale Haute-Couture sau să vă îmbrăcați avatarul în ținute concepute de cele mai mari mărci de lux. Prin urmare, este doar o chestiune de timp înainte ca puloverele, cămășile, bluzele și pantalonii virtuali să înceapă să-și găsească un loc ca alternative credibile la așa-numita îmbrăcăminte de lucru, deoarece moda se adaptează pentru a se potrivi noilor noastre moduri de lucru. În plus, alternativele virtuale ar putea contribui, de asemenea, la reducerea impactului asupra mediului al uneia dintre cele mai poluante industrii din lume.

ARTICOLE SIMILARE

De ce să te compari cu alții este de fapt un lucru bun pentru tine

Andreea Damian

Vârciu și Anda Călin și-au botezat fiul în secret

Tabu Tabu

Cloffice | Soluția practică să-ți amenajezi biroul de acasă

Andreea Damian

De ce simțim nevoia să mergem când vorbim la telefon?

Andreea Damian

Gabriela Cristea se retrage din televiziune? Ce afacere vrea să îşi deschidă

Andreea Damian

Dolly Parton: Soțul meu vrea sex în trei cu Jennifer Aniston. Cum a răspuns actrița provocării

Andreea Damian

Scrie un comentariu