Tabu
Image default
lifestyle

Cum se face curat în pădure și se plutește pe pet-uri

Cand am primit o invitatie din partea MaiMultVerde la strans de gunoaie in padurile de la Busteni m-am bucurat. Apoi am ajuns acolo si sentimentele mele au inceput sa se amestece. Ca sa incepem povestea cu inceputul, timp de o luna, la Busteni, s-a desfasurat un soi de tabara.

Recycle, Raft & Race este un program destul de complicat, dar si eficient, care vizeaza mai multe aspecte: ecologizare, training pentru 100 de voluntari astfel incat acestia sa fie capabili sa organizeze, la randul lor, alte actiuni de ecologizare, si o cursa de rafting pe plute facute din PET-urile colectate pe parcurs. Pe durata taberei, mai multe vedete au muncit cot la cot cu voluntarii, curatand padurea sau raul din zona.

In cea de-a patra saptamana, Virgil Iantu, prezentatorul emisiunii “Copiii spun lucruri traznite”, i-a ajutat pe participantii la program la curatenie, cu rezultate spectaculoase. De-a dreptul. Aproximativ 800 de kilograme de deseuri (printre care si un pat cu arcuri) au fost adunate din padure si din raul Spumoasa. O saptamana mai tarziu am ajuns si noi in tabara, pe o vreme nu tocmai fericita. Si ne-a placut ce am vazut acolo.

Lucrurile s-au schimbat cand am ajuns in padure si am pus efectiv osul la treaba, caci, daca patul de mai devreme parea mai special, cei aproximativ 50 de saci de deseuri pe care i-am strans contineau de toate: o lalea de plastic, multe sosete, sticle, capace si alte obiecte neidentificate de metal, si un covor. Pliat, probabil beige la origine, si aproape putred, sufocand o radacina. Asa ca, intre ploaia nu tocmai placuta, frigul de munte, senzatia de bine si de util si furia impotriva celor care gasesc de cuviinta sa isi arunce mocheta in padure, lucrurile s-au amestecat si au devenit un pic confuze pentru noi.

Tabara s-a incheiat, dar speram sa se mai intample si sa mai mergem. Insa, pana atunci, probabil ca ar trebui sa pariem pe vedetele care vor participa duminica (7 iunie) la cursa de pe lacul Baneasa, pe rafturile lor facute din ceea ce au cules. Cele patru echipe de curajosi (si ecologisti) sunt formate din Iulia Vantur (ProTV) si Razvan Fodor (Acasa TV); Virgil Iantu (PrimaTV) si Andreea Raducan, Amalia Enache (ProTV) si Cabral Ibacka (Acasa TV) si, in cele din urma, Malvina Cservenschi (TVR 1) si Dragos Bucurenci (MaiMultVerde).

ARTICOLE SIMILARE

“Lord of the Dance” al lui Michael Flatley – prezentat la București

realitatea

ANTONIA, ce faci cu limba? FOTO

Lumea lui Oro

realitatea

Pedro Almodovar și Penelope Cruz la Cannes

realitatea

TRAGEDIE: Campioana romanca incendiata de sot!

Cutiuta cu Amintiri

realitatea

Scrie un comentariu