Tabu
HEALTH

Cum se face detoxifierea după mesele grele de sărbători

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a dezvăluit ce mâncare ne ajută să ne detoxifiem organismul după mesele grele de sărbători.

„Trecem la recuperare. Adică scăpăm de cantitate mare de proteine pe care am consumat-o până acum. Deci renunțăm la proteine animale, măcar trei-4 zile. Încercăm să mâncăm mai puțină sare și când spun mai puține sare mă refer la murături.

Înlocuim murăturile, care sigur sunt atât de bune și până la urmă au și niște beneficii, au multe probiotice, dar le înlocuim cu salate proaspete. Și acum avem rădăcinoasele. Deci o salată de morcov, cu varză proaspătă, cu ulei de măsline, practic ar trebui să ne ajute să avem potasiu suficient cât să eliminăm retenția de apă de după aceste zile pline de proteine și alimente foarte consistente.

Apoi, hidratarea este foarte importantă. Și nu neapărat hidratare cu apă, ci cu ceaiuri care să ne ajute să eliminăm lichidele reținute, cum spuneam. Și aici mă refer la ceai de soc, ceaiuri care dau senzație de liniștire gastică, și asta înseamnă ceai de salcâm, ceai de cimbrișor. Deci ceaiuri calde cu lămâie. Dacă simțim nevoia să le îndulcim, zahărul de mesteacăn este la îndemână.

Și, de asemenea, să încercăm să ne amintim de lactatele fermentate, pentru că le-am pus un pic deoparte, fie în postul Crăciunului, fie acum de sărbători. Și aici mă refer la chefir, sana, lapte bătut, iaurt de băut, pe care le putem consuma toată ziua și ne și hidratează, ne și hrănesc foarte bine.”, a precizat Lygia Alexandrescu la un post de televiziune.

Cum ne afectează excesele alimentare creierul în perioada sărbătorilor

Profesorul doctor Vlad Ciurea a oferit câteva sfaturi importante despre cum excesele alimentare și de alcool pot afecta sănătatea noastră, în special creierul, în perioada sărbătorilor. Acesta a explicat cum mesele bogate și băuturile alcoolice, caracteristice Crăciunului și Anului Nou, pot avea un impact imediat asupra organismului, chiar dacă sunt consumate doar ocazional.

„Imediat, după un consum excesiv, creierul și corpul nostru resimt acest lucru. O cantitate mare de alimente calorice și băuturi alcoolice pot provoca un dezechilibru în organism. Sângele se concentrează în abdomen pentru a ajuta la digestie, iar acest proces duce la hipoxie cerebrală și coronariană, adică lipsa de oxigen la nivelul creierului și al inimii, ceea ce poate duce la accidente vasculare,” a explicat profesorul Ciurea.

De asemenea, consumul de alimente bogate în calorii și zaharuri poate provoca fluctuații mari ale glicemiei, iar aceste variații pot influența negativ sănătatea creierului, creând un mediu propice pentru dezvoltarea problemelor cognitive pe termen lung. Medicul atrage atenția și asupra riscurilor de accident vascular cerebral, deoarece excesele alimentare pot contribui la formarea cheagurilor de sânge, în special atunci când sunt combinate cu băuturile alcoolice.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Nașterea prematură la 34 de săptămâni poate reduce riscul de cancer mamar?

Andreea Damian

De ce pacientele cu infarct trebuie să fie tratate de medici femei

Andreea Damian

Controversă: produsele lactate fermentate ar putea proteja împotriva bolilor de inimă

realitatea

Beneficiile magice pentru sănătate ale semințelor de pepene roșu

Andreea Damian

Dieta cu sirtuina: „Ma iubesc acum mai mult ca oricand” – Adele

realitatea

Efectele dietei 80/20 sunt spectaculoase. Cum slăbești mâncând ce-ți place?

Andreea Damian

Scrie un comentariu