Tabu
LIFESTYLESlider

Cum se folosește lampa bactericidă UV pentru a fi eficientă în prevenirea infecției cu noul coronavirus

A crescut interesul pentru lampa bactericidă UV în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste lămpi sunt folosite pentru sterilizarea și dezinfecția suprafețelor.

Lampile bactericide UV se pot amplasa  în încăperile cu risc pe stativ mobil sau pe peretele încăperii. Acestea sunt utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor prin intermediul radiaței ultraviolete. Ultravioletele distrug virușii, bacteriile, mucegaiurile și dezinfectează aerul și suprafețele.

Principala componentă a lămpilor o reprezintă tubul bactericid. Acesta, deși asemănător ca dimensiuni și caracteristici cu tuburile fluorescente normale, este construit dintr-o sticlă specială (cuart). În interiorul tubului bactericid este aplicat un înveliș protector, care limitează deprecierea radiației ultraviolete către valori extrem de joase.

Lampa bactericidă UV asigură dezinfectarea completă a unui spațiu de până la 40 de metri pătrați precum cabinete medicale, birouri, zone de producție și prelucrare alimente, dar si reședințe private, în doar 30 de minute, eliminând până la 99.9% dintre virusuri și bacterii. Razele UV omoară instantaneu agenții patogeni. Poate fi utilizată însă în mod regulat și pentru dezinfectarea suprafețelor de mici dimensiuni, precum hainele, mobilierul, lenjeriile de pat, covoarele, încălțămintea, etc.

ARTICOLE SIMILARE

Un student german a scăpat de un urs care l-a atacat în România după ce l-a lovit în față

realitatea

Ryan Reynolds face glumițe despre viața lui sexuală

Andreea Damian

Gabi Cristea a gasit cea mai ieftina metoda de a scapa de celulita!

Atunci cand starea de vacanta este activata: cum faci cu transportul?

realitatea

Elixirul sanatatii: drojdia de bere

realitatea

Premiile Emmy 2021 | The Crown, marele câștigători. Lista completă a premiaților

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu