Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cum se poartă masca de protecție la plajă – sfaturile medicilor

Medicii din Japonia au dezbătut recent consecințele purtării unei măști pe timp de caniculă. Specialiștii au explicat pentru The Japan Times ce se întâmplă cu respirația în condiții de temperatură crescută.

Aceștia arată că atunci când afară este cald, mușchii respiratorii devin stresați, respirația e mai scurtă, iar acest lucru duce la acumularea căldurii în corp. Dacă nu se bea apă constant, pentru a hidrata corpul, respirația devine mai greoaie. Dacă peste acestea se adaugă și o mască de protecție de calitate, de exemplu de tip FFP2, respirația devine și mai anevoioasă. Primii afectați vor fi cei care suferă boli respiratorii.

Ce fel de măști sunt recomandate la căldură

Masca FFP2 este cea care filtrează cel mult aerul inspirat. Trebuie ținut cont că, odată cu căldura, se acumulează și umiditatea în mască, iar o mască umedă nu mai filtrează. Ce avem de făcut pentru a evita disconfortul purtării unei măști vara? Ne adaptăm. Medicii francezi spun că așa cum vara evităm să ne punem căciulă, vom evita o mască prea densă ori dintr-un material care păstrează căldura. În locul unei măști din pânză groasă si densă, vara va trebui de purtat măști chirurgicale care sunt mult mai lejere.

Medicii avertizează și că manipularea măștii pe durata verii trebuie făcută cu mai mare atenție. O veți da mai des jos, pentru a bea apă. E important să vă dezinfectați mâinile înainte. Mai trebuie avut grijă să nu intre în contact partea internă cu cea externă a măștii. Ideal e să o manevrați de elasticul care se prinde de urechi. Măștile ar putea fi folosite și pe plajă, dar nu când se intră în apă. Ideal e să fie păstrată agățată, la aer, fără ca părțile interne și externe să se atingă.

ARTICOLE SIMILARE

Loredana, o nouă apariție sexy în izolare

Tabu Tabu

Un nou TU. Innoieste-ti Viata!

realitatea

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci prea repede

Andreea Damian

Castigatorii concursului 10 seturi pentru o baie perfecta!

realitatea

Fotografie Sorin Onisor – Toscana (episodul 1)

realitatea

Motivul real pentru care Crina Abrudan s-a despartit de iubit!

4 comentarii

IMPORTANT! Cum se poartă masca de protecție atunci când mergem la plajă – Regional 20 July 2020 at 9:59

[…] Medicii din Japonia au dezbătut recent consecințele purtării unei măști pe timp de caniculă. Specialiștii au explicat pentru The Japan Times ce se întâmplă cu respirația în condiții de temperatură crescută, scrie tabu.ro. […]

Răspunde
Cum se poartă masca de protecție la plajă. Sfaturile medicilor - STIRI 24H Online 20 July 2020 at 12:56

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde
Cum se poartă masca de protecție la plajă. Sfaturile medicilor - Stiri ROmania 20 July 2020 at 13:27

[…] Citește continuarea pe tabu.ro. […]

Răspunde
Cum se poartă masca de protecție la plajă. Sfaturile medicilor – Vreau.net – Stiri 20 July 2020 at 13:44

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde

Scrie un comentariu