Home > Lifestyle > Stiri > Cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume

Cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume

În Brazilia, 14 februarie se sărbătorește pe… 12 iunie. Sărbătoarea se numește “Dias dos Namorados”, adică “Ziua îndrăgostiților”.Obiceiurile sunt cam aceleași, adică flori, ciocolată și cadouri pline de sentimente. Brazilienii refuză să sărbătoarească dragostea pe 14 februarie din două motive: pe 13 iunie se săbătorește Ziua Sfântului Anthony când femeile încearcă din răsputeri să își găsească un iubit de calitate, iar cel de-al doilea ar fi că pe 14 februarie ei se cam pregătesc de carnaval.

În Coreea de Sud pe 14 februarie se serbează “Ziua albă”. Adică femeile primesc de la iubiții lor bomboane sau cadouri. Apoi, pe 14 aprilie se serbează “Ziua neagră” în care femeile care nu au primit nimic merg la restaurante chinezești, mănâncă tăieței negri și își jelesc viața amoroasă jalnică. De fapti sudcoreeni sărbătoresc câte ceva pe data de 14 a fiecărei luni. Printre eltele… Ziua sărutului, Ziua verde, Ziua vinului, Ziua de îmbrățișat și Ziua de mers la film.

Slovenii au un proverb dedicat acestei zile: “Sfântul Valentin aduce cheia rădăcinilor.”. Ei consideră că în această zi plantele și florile încep să crească, iar fermierii și nu numai, plantează semințe cu o încredere greu de egalat în oricare altă zi a anului. Slovenii mai cred că păsările se logodesc în această zi, iar copiii pun lumânări în bărcuțe de hărtie și le dau drumul pe ape curgătoare, semn că ziua s-a mărit, iar ei nu mai au nevoie de lumină de la lumânare pentru a-și face temele. Dragostea adevărată este sărbătorită în Slovenia pe 12 martie, de Ziua Sfântului Grigore, zi considerată prima din primăvară.

În Norfolk, Marea britanie, pe 14 februarie Jack Valentine (nu știu cine, dar îmi pare un fel de Moș Crăciun) vine și lasă la uși dulciuri pentru copii, cadouri pentru adulți, bate la ușă și fuge. În această zi, locuitorii orașului umblă pe străzi cu sacoșele pline de dulciuri după ei și se bucură alături de prieteni sub cerul liber.

Articole asemanatoare
Iubim mai mult de Sfantul Valentin?
Cum te machiezi de Valentine’s Day?
10 filme potrivite pentru Valentine’s Day
De Valentine’s Day fii romantica!

Comenteaza acest articol

Cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume

by realitatea   1 min
0