Tabu
HobbyLIFESTYLESlider

Experiment foto: cum se transformă chipul unei persoane pe parcursul unei zile

Fotografa Barbara Iweins a pus la cale un experiment care scoate în evidență transformările uriașe pe care le suferă chipul unei persoane într-o zi. Tânăra încercat să exploreze intimitatea străinilor pe care îi întâlnea pe stradă, pentru proiectul său inedit pe care l-a intitulat „Au Coin de ma Rue” (trad. fr. La colțul străzii mele). „În timp ce aștept autobuzul, în timp ce stau într-o linie, ochii mei sunt întotdeauna atrași de o anumită persoană. În acel moment, nu pot să nu mă întreb ce gândește, ce face, care sunt temerile și bucuriile lui”, a scris artista pe site-ul ei.

Au trecut șapte ani de când Barbara se „holbează” pe stradă la oamenii și a materializat această obsesie într-un proiect fotografic pe care l-a prezentat recent, potrivit Business Insider.

La început a realizat 300 de portrete. Apoi a decis să aleagă doar 30 de subiecți, pe care să-i fotografieze zilnic, timp de cinci ani, de fiecare dată cu o temă diferită. În al patrulea an, tema a fost „7 a.m – 7 p.m”. A ales să fotografieze oamenii dimineața și seara pentru a vedea transformările de pe chipurile lor de-a lungul unei zile, iar observațiile au impresionat-o.

Din cauza rețelelor de socializare și a erei selfie-urilor, oamenii au învățat să se pozeze mai des. Iar Barbara Iweins a dorit să arate care este partea cea mai vulnerabilă a subiecților ei. Așa a decis să fotografieze persoanele din cadrul experimentului înainte și după somn, deci seara și a doua zi dimineața. Apoi îi invita să doarmă la ea sau să înnopteze împreună la domiciliul voluntarilor și îi fotografia – la 7 seara și a doua zi, la 7, când abia se trezeau. Barbara avea grijă să nu întârzie nici măcar un minut cu fotografia.

Potrivit notițelor Barbarei, o persoană este foarte vulnerabilă dimineața, când abia deschide ochii. Pe măsură ce trec orele, pe parcursul aceleași zile, ea preia controlul asupra propriului corp. Dar și expresiile faciale erau diferite, iar asta se poate observa din galeria foto de mai sus.

 

ARTICOLE SIMILARE

Detourism | Ne ajută pandemia să devenim turiști mai buni?

Andreea Damian

Gabriela Prisăcariu, naturală pe Instagram! Cum arată modelul fără machiaj și filtre de înfrumusețare

Andreea Damian

Cupluri celebre care au trecut testul timpului

Andreea Damian

Hairstiliștii au hotărât: acestea sunt nuanțele de păr ale toamnei 2018

Andreea Damian

MNIR ⎪ Expoziția „Muzeul Jucăriilor”

Ciocîrlan

Șerban Copoț a plecat de la „iUmor”. Primele lui declarații 

Andreea Damian

Scrie un comentariu