Tabu
Image default
HEALTHSlider

Cum se va face vaccinarea anti-Covid în România. Tot ce trebuie să știi despre obligativitate

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Autorităţile fac apel la societatea civilă, dar şi la specialişti, să se sprijine campania de vaccinare.

Vor avea prioritate la vaccinare angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din domenii-cheie, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Trebuie evitate politizările pe acest subiect pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături toţi specialiştii în domeniu pentru sprijinirea eforturilor Guvernului de derulare a acestei campanii de vaccinare cu succes, în momentul în care vaccinul va fi disponibil”, a afirmat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

„Este un act normativ care pregăteşte această campanie extrem de importantă. În fapt, este singura soluţie pentru a pune capăt acestei pandemii şi sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziţie cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare, au fost stabilite grupurile prioritare pentru vaccinarea  împotriva SARS-CoV-2. Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii”, a declarat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

Vaccinarea va fi gratuită și voluntară

El a spus că după această etapă vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populaţia.   „Estimarea este că în prezent 70% din totalul populaţiei ar fi putea fi implicată în această campanie de vaccinare. Este o campanie gratuită şi voluntară. Succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie şi în acest sens Guvernul face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca  dezbaterea publică să sprijine această campanie pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt pandemiei. Trebuie evitate politizările pe acest subiect pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături toţi specialiştii în domeniu pentru sprijinirea eforturilor Guvernului  de derulare a acestei campanii de vaccinare cu succes, în momentul în care vaccinul va fi disponibil”, a adăugat Ionel Dancă.

ARTICOLE SIMILARE

Avertismentul OMS: Un milion de cazuri de COVID-19 și 50.000 de decese în următoarele zile

Andreea Damian

Avengers: un nou personaj – o super eroină musulmană în rolul Kamala Khan

realitatea

Muzeul Satului ⎪ Călător prin tradiții. Dragobete și Mărțișor

Ciocîrlan

DiCaprio, replică pentru președintele Braziliei, care-l acuză că a finanțat incendierea pădurii amazoniene

Andreea Damian

Legătura neștiută dintre Randi și Mădălina Bellariu din “Sacrificiul”

Tabu Tabu

Celine Dion a adoptat una dintre ultimele tendințe ale sezonului

Andreea Damian

Scrie un comentariu