Tabu
Image default
HEALTH

Cum se va schimba corpul tău dacă începi să mănânci 3 curmale în fiecare zi timp de o săptămână

Curmalele nu sunt considerate a fi un superaliment, dar oferă atât de multe beneficii pentru sănătate încât este aproape o necesitate să le consumăm! Și faptul că sunt dulci și au un gust foarte bun le face cu atât mai bune! Este nevoie doar de o săptămână de a mânca acest fruct delicios și corpul tău îți va mulțumi.

După ce vei citi ce beneficii aduce consumul lor, poate vei încerca să le introduci în dieta ta.

  1. Sănătatea oaselor tale se va îmbunătăți.

Curmalele conțin bor, care promovează oasele sănătoase. Un alt studiu arată că mineralele precum fosforul, potasiul, calciul și magneziul, care se găsesc în fructele uscate, ne întăresc oasele și luptă împotriva bolilor precum osteoporoza.

  1. Sănătatea ta digestivă se va îmbunătăți.

După cum am menționat anterior, curmalele sunt bogate în fibre, iar sistemul nostru digestiv are nevoie de fibre pentru a funcționa corect. Aportul de fibre previne constipația și promovează mișcările intestinale regulate. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a arătat că persoanele care consumă curmale în mod regulat au un sistem digestiv mult mai funcțional decât cei care nu o fac.

  1. Te ajută să lupți împotriva stresului și a depresiei.

Curmalele conțin vitamina B6, care s-a dovedit că ajută organismul să creeze serotonină și norepinefrină, care îmbunătățesc sănătatea creierului. Serotonina reglează starea de spirit, în timp ce norepinefrina luptă împotriva stresului. Mai mult, acest studiu arată că nivelurile scăzute de B6 sunt legate de depresie.

Cu cât luăm mai multă vitamina B6, cu atât ne vom simți mai bine, nu numai fizic, ci și mental.

  1. Îți oferă un impuls semnificativ de energie.

Curmalele sunt bogate în fibre, potasiu, magneziu, vitamine și antioxidanți, ceea ce le face gustarea perfectă. Ele oferă o explozie de energie de durată datorită zaharurilor precum fructoza și glucoza.

  1. Pot preveni bolile de inimă.

Curmalele reduc nivelul de trigliceride și scad stresul oxidativ, ambii fiind factori de risc pentru boli de inimă și aterogeneză. În plus, sunt o sursă bogată de potasiu, care, conform studiilor, scade tensiunea arterială și reduce riscul de accident vascular cerebral, precum și alte boli legate de inimă.

  1. Ele reduc riscul de cancer de colon.

Curmalele ne protejează sistemul digestiv și intestinul de bacteriile dăunătoare, reducând astfel riscul de răspândire în colon. Un studiu, realizat de Departamentul de Științe Alimentare și Nutriționale, a constatat că persoanele care consumă curmale în mod regulat sporesc creșterea tipului bun de bacterii care ne protejează de creșterea celulelor canceroase la nivelul colonului.

  1. Ameliorează simptomele alergiilor sezoniere.

Rinita alergică sezonieră afectează peste 30 de milioane de oameni numai în Statele Unite, dar, din fericire, curmalele au un efect pozitiv asupra acesteia. Un alt studiu arată că aceste fructe sunt eficiente în scăderea mai multor markeri ai inflamației la pacienții cu rinită.

  1. Ajută la pierderea în greutate.

Curmalele pot ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate. Da, au fibre, dar această fibră te face să te simți plin pentru o lungă perioadă de timp și previne creșterile de glucoză din sânge. În plus, curmalele conțin antioxidanți precum antociani, fenolici și carotenoizi. Ele curăță corpul nostru de toxine, stimulează digestia și măresc metabolismul, ceea ce duce la pierderea în greutate.

ARTICOLE SIMILARE

Plimbarea în oraș, la fel de benefică precum plimbarea în natură?

Andreea Damian

Cocktailul de vitamine care previne complicațiile COVID-19

Andreea Damian

Masa echilibrată: 8 reguli de aur pentru alcătuirea unei farfurii de slăbit impecabile

Andreea Damian

Sindromul BURNOUT este recunoscut oficial ca boală, potrivit OMS

Andreea Damian

Poluarea aerului a provocat 400.000 de decese premature în Europa în 2016

Andreea Damian

Regim gastrită | Ce alimente să mânânci și ce să eviți

Andreea Damian

Scrie un comentariu