Home > Health > Cum te ajută un regim raw-vegan să te vindeci de psoriazis

Cum te ajută un regim raw-vegan să te vindeci de psoriazis

psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune autoimună care apare mai ales la adulți și se caracterizează prin piele uscată, cu aspect de solzi, care se decojește și provoacă mâncărimi. Petele roșiatice, cu aspect de crustă apar din cauza faptului că organismul produce celule epitaliale mai mult și mai repede decât în mod normal.

Psoriazisul este o boală pe viață. Tratamentul vizează mai ales reducerea producției de celule epiteliale, pentru a reduce apariția petelor. De obicei, acesta este topic, pentru reducerea iritației și a pruritului, dar și pe cale orală, pentru reducerea inflamației.

Chiar dacă nu poate fi tratată definitiv, afecțiunea poate fi ținută sub control printr-o medicație adecvată și, spun specialiștii, printr-un regim alimentar echilibrat. Eliminarea glutenului, alegerea unor alimente sărace în calorii și cu proprietăți anti-inflamatoare pot avea efecte benefice asupra unui organism afectat de psoriazis.

Deoarece psoriazisul este o afecțiune inflamatorie, acesta poate fi declanșat de alimentele consumate. Schimbând dieta și eliminând toate alimentele cu potențial inflamator – toate produsele de origine animal, zahărul prelucrat, alcoolul, glutenul, roșiile și cartofii – psoriazisul poate fi ținut sub control pentru totdeauna. Într-un cuvânt, un stil de viață raw-vegan ajută la vindecarea psoriazisului, potrivit womenshealthmag.com.

 

Pare greu de ținut, mai ales pentru o persoană consumatoare de carne și care ocazional gustă puțin alcool. Dar perseverența este cheia.

Cum arată dieta raw-vegan a unei persoane cu psoriazis?

Mic dejun: suc verde în fiecare zi, obținut din spanac, varză kale, mere sau pere, prin rotație, pentru a îndulci puțin băutura.

Prânz: o salată mare cu legume și avocado.

Cină: prin rotație, preperate ușoare, obținute din legume, năut și linte.

Gustare/desert: cheesecake cu nuci caju și lapte de nucă de cocos.

Abia după două săptămâni de regim încep să se cunoască rezultatele. Pe lângă faptul că pielea se curăță, organismul va fi mai odihnit. Cei care au încercat regimul raw-vegan au mărturisit că după trei luni de dietă pielea s-a curățat, a devenit mai netedă și mai fermă, fără să aplice vreun strop de unguente sau creme pe ea.

În general, nutriționiștii le recomandă bolnavilor de psoriazis să evite  pe lângă zahăr și gluten, alimentele prăjite, fructele de pădure, nucile, semințele și condimentele.

Articole asemanatoare
kim kardashian
Boala care o macină pe Kim Kardashian: „Cineva trebuia să mă îmbrace. Durerea era insuportabilă”
Kim Kardashian
Kim Kardashian lansează colecția de machiaj corporal pentru bolnavii de Psoriazis
Kim Kardashian
Kim Kardashian susține că a găsit leacul pentru boala incurabilă de care suferă
Mimi Kirk vine in Romania!

Comenteaza acest articol

Cum te ajută un regim raw-vegan să te vindeci de psoriazis

by Andreea Damian   1 min
0