Home > Sex-Relatii > Dragoste > Cuplurile care se ceartă des au cele mai bune relații

Cuplurile care se ceartă des au cele mai bune relații

relații

Cum arată, de fapt, relația ideală? Partenerii se înțeleg de minune, sunt pe aceeași lungime de undă, se iubesc, nu se contrazic, practic se completează unul pe altul. Din nefericire, nimic nu e perfect și ne dăm seama de asta în fiecare zi.

Nimic din ce scrie în cărți nu pare să se potrivească în relația de cuplu, pentru că o relație perfectă nu înseamnă neapărat armonie, cred experții. De fapt, cele mai puternice relații sunt acelea în care există certuri frecvent. Paradoxal, cuplurile care se ceartă foarte des au cele mai bune relații.

Potrivit unui sondaj realizat de The Guardian pe 1.000 de indivizi a scos la iveală că lipsa comunicării pune capăt relației. Iar dacă cearta nu înseamnă comunicare, atunci ce anume ar mai întreține iubirea  dacă nu o repriză zdravană de certuri? Iar subiecte se găsesc o mulțime – de ce nu ai pus farfuriile în chiuvetă sau de ce nu aid us gunoiul?, etc.

În mod surprinzător, numai 20% dintre cei chestionați au dat de înțeles că certurile sunt principala cauză a unei despărțiri.

Psihologii cred că atunci când doi soți se ceartă în mod frecvent, au cu 10% mai multe șanse să fie fericiți. Exceptând certurile cruciale, care într-adevăr sunt nocive pentru o relație și conduc lucrurile până la un punct în care nu se mai pot îndrepta. Dar dragostea tocmai asta înseamnă, crede un guru în relații, să spui lucrurilor pe nume. Există anumite subiecte tabu care sunt greu de discutat și care adesea conduc la certuri foarte urâte. De obicei e vorba despre bani, sex și alte tabieturi enervant.

Și totuși, pentru ca o relație plină de astfel de certuri să nu sfârșească rău, e bine ca partenerii să  știe când să încheie discuția. nu încercați să faceți pe șefii în astfel de situații, altfel lucrurile degenerează. Amintiți-vă ce sentimente v-au adus totuși împreună înainte de a sări la gâtul lui. Apoi gândiți rațional! Gândiți-vă la problema cu care vă confruntați și încercați să o rezolvați împreună.

 

Articole asemanatoare
relații
Vedetele care au sau au avut relații cu bărbați mai tineri decât ele
relații
Au descoperit cuplurile care trăiesc separat secretul unei relații fericite?
Secretul intimității dintre parteneri: cum să ai parte de sex fantastic după zeci de ani împreună
cuffing season
Toamna se înmulțesc relațiile. S-a dat liber la cuffing season

Cuplurile care se ceartă des au cele mai bune relații

by Andreea Damian   1 min
1