Tabu
Image default
HEALTH

Curcanul, alternativa sănătoasă pentru porcul de Crăciun – beneficii

Cu conținut scăzut de grăsimi, curcanul tradițional de Crăciun este, de asemenea, cunoscut ca fiind bun pentru oase, inimă și creier.

Curcanul este o pasăre mare de curte, de origine americană, care a fost introdus în Europa prin secolul al XIV-lea, în prezent fiind crescut aproape în întreaga lume. Carnea de curcan este o sursă excelentă de proteine și vitamine din complexul B. Este cea mai bună alternativă la carnea de pui și astăzi se găsește în aproape orice supermarket sau hypermarket.

Este un produs indicat în diversificarea alimentației copiilor, deoarece are o calitate mai bună, are mai puține toxine și este mai ușor de digerat. Pentru a beneficia de calitate, contează foarte mult modul în care sunt crescute păsările: fără hrană care asigură îngrășarea forțată, fără hormoni, să fie crescute la sol și în spații aerisite.

Carnea de curcan are conținut scăzut de calorii

Conținutul său scăzut de grăsimi și acizi grași saturati permite curcanului să fie ușor încorporat într-o dietă cu restricții calorice sau de scădere a colesterolului. Și mai ales dacă eviți să mănânci pielea.

Această pasăre este bogată în seleniu (până la 18 μg la 100 g în funcție de bucata aleasă), un oligoelement renumit pentru prevenirea bolilor cardiovasculare sau tiroidiene, a anumitor tipuri de cancer și a problemelor de memorie.

O pasăre bogată în fosfor

Cu o rată de 226 mg la 100 g, carnea de curcan este o sursă importantă de fosfor, un mineral care contribuie la sănătatea oaselor și a dinților și ajută la menținerea echilibrului pH-ului sângelui.

O sursă de vitamina B3

Esențială pentru buna funcționare a metabolismului, această vitamină joacă, de asemenea, un rol protector pentru artere, celulele creierului, păr și piele. Curcanul conține 11,4 mg la 100 g.

ARTICOLE SIMILARE

Preparatul care îi ajută pe japonezi să trăiască mult

Andreea Damian

Șapte ceaiuri recomandate de nutriționiști care te ajută să slăbești

Andreea Damian

Evită acești cinci factori de risc și trăiești mai mult

Andreea Damian

Care sunt beneficiile băii sonore și cum se desfășoară o sesiune

Andreea Damian

Iulie, cea mai periculoasă lună pentru înot. Explicația specialiștilor este halucinantă

Andreea Damian

Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari te-ar putea salva de coronavirus. Explicațiile specialiștilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu