Tabu
HEALTH

Curcuminul – remediul natural impotriva Alzheimer-ului

Curcuminul este un compus al Turmericului, un condiment provenit din rizomii plantei Curcuma longa. Pigmentii polifenolici care dau culoarea galben-portocalie a radacinii se mai numesc si curcuminoizi. Dintre acestia, cel mai important si eficient curcuminoid al tumericului este curcuminul.

Curcuminul este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare si anticancerigene.

Beneficiile curcuminului

  • Trateaza bolile de inima. Cele mai multe boli de inima sunt provocate de ateroscleroza, aparuta prin formarea unor placi de catre lipidele din sange, care blocheaza arterele. Planta ajuta la reducerea lipidelor din sange, a colesterolului si astfel, la prevenirea si tratarea afectiunilor cardiace.
  • Diminueaza durerile menstruale. Curcuminul are capacitatea, prin proprietatile sale antiinflamatorii, de a reduce durerile abdominale si starile de anxietate manifestate in cazul anumitor femei in perioada menstruatiei.
  • Are efect antioxidant si antiinflamator. S-a demonstrat faptul ca are un efect antiinflamator mai puternic decat ibuprofenul sau aspirina. Proprietatile sale antioxidante contribuie la reducerea semnelor imbatranirii si cresterea bunei functionari a organismului.
  • Imbunatateste capacitatea de memorare. Curcuminul stimuleaza cresterea de DHA, un compus al acidului gras Omega 3. Protejeaza celulele neuronale si contribuie la o buna functionare a creierului.
  • Reduce stresul si depresia. S-a observat faptul ca aceasta planta reduce stresul si depresia, stimuland aparitia de noi celule in hipocamp, reducand apatia si favorizand starea de bine.
  • Combate Alzheimerul. In urma unui studiu realizat in 2006 pe pacienti care sufereau de Alzheimer si dementa, s-au inregistrat imbunatatiri ale starii lor de sanatate. La inceput li s-a administrat Curcumin timp de 12 saptamani, observadu-se ameliorari ale simptomelor si s-a continuat tratamentul timp de un an, obtinandu-se rezultate pozitive: pacientii si-au putut recunoaste rudele, iar semnele de dementa psihica si de comportament nu s-au mai manifestat.
  • Trateaza obezitatea. Curcuminul are capacitatea de a reduce zaharul din sange, fiind astfel un real ajutor pentru persoanele ce sufera de diabet. Totodata, contribuie la scaderea in greutate, reducand astfel obezitatea in cazul persoanelor care consuma curcuminul.
  • Combate cancerul. Curcuminul ajuta la stoparea avansarii tumorilor si diminueaza celulele canceroase din creier, sani, colon, plamani si prostata. In cazul leucemiei, daca se consuma curcumin alaturi de ceaiul verde, se determina moartea celulelor canceroase, fara ca cele sanatoase sa fie in vreun fel afectate.

Curcumin 95 de la Herbagetica

Ginkgo Curcumin 95 de la Herbagetica, sub forma de capsule, cuprinde in componenta sa, pe langa Curcumin si alte ingrediente naturale la fel de benefice sanatatii. Printre acestea se numara: Ginkgo Biloba, cu rol in lupta impotriva radicalilor liberi care ataca celulele neuronale si cu proprietati benefice in tratarea Alzheimer-ului si a altor boli mintale; Ginseng-ul Siberian, contribuie la restabilirea echilibrului emotional si psihic, precum si la reducerea stresului; Spirulina – bogata in proteine, vitamine si minerale, apara celulele neuronale impotriva atacului radicalilor liberi si reduce leziunile creierului in cazul accidentelor vasculare cerebrale.

Amestecul tuturor acestor plante in capsulele Ginkgo Curcumin 95 garanteaza imbunatatiri ale sanatatii si rezultate pozitive in cazul persoanelor care sufera de anumite afectiuni, precum si o mai buna functionare a memoriei si a intregului organism.

Sursa foto: https://www.curcuminpro.com/

ARTICOLE SIMILARE

Adevărul despre mâncarea expirată: datele de pe ambalaje generează munți de deșeuri

Andreea Damian

Cea mai eficientă dietă pentru reducerea grăsimii viscerale, asociată cu afecțiuni cardiovasculare

Andreea Damian

O nouă procedură medicală ar putea amâna apariția menopauzei cu până la 20 de ani

Andreea Damian

Depresia de iarnă – cum o combați cu metode naturale

Andreea Damian

În cât timp te vindeci, de fapt, de coronavirus

Andreea Damian

Când ar trebui să fie urmată dieta BRAT?

Andreea Damian

Scrie un comentariu