Tabu
Image default
CULTURE What's hot

CUTREMURUL cel mare – vine in 2014?

cutremur 1977Din ce in ce mai multe voci spun ca in viitorul apropiat tara noastra va fi lovita de un cutremur extrem de puternic, iar autoritatile se gandesc cum sa se pregateasca. Romania a fost zguduita joi de doua cutremure, unul dintre ele avand o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc in jurul orei 6.00 la o adancime de 126 de kilometri in zona seismica Vrancea. Cel de-al doilea avut loc la ora 16.38, din fericire nu a fost la fel de puternic ca cel de dimineata, acesta masurand 3,2 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur care a zguduit Romania a fost de 7,9 grade pe scara Richter si a avut loc in urma cu 212 ani. Daca ne uitam cu atentie la anii dintre seismele de magnitudine mare, observam ca acestea au loc dupa minimum 27 de ani.

De asemenea, potrivit site-ului world-earthquakes.com in perioada 2012-2016 Romania ar putea fi lovita de un cutremur major. Tot specialistii de aici spun ca anul critic ar fi chiar 2014.

“Acum riscul seismic e maxim in Romania, dar nu e motiv de panica. De abia prin anul 2016 s-ar putea produce acel cutremur puternic”, a spus celebra prizicatoare Carmen Harra pentru ziarulring.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Åžtiai că Jane Aldridge urcă vertiginos în topul blogurilor de modă?

realitatea

INNA poarta sandale TOM FORD contrafacute

realitatea

Studiu: Vârfuri despicate? Duşul e de vină

Celebritati nascute pe 8 mai!

realitatea

Vedete nascute pe 14 septembrie!

realitatea

Peștii și creveții vor fi recrutați și transformați în spioni subacvatici – Agent Crevete la raport

realitatea

Scrie un comentariu