Home > Health > Dacă vezi o umflătură în palmă după vizita la dentist mergi de urgență la medic. Iată motivul!

Dacă vezi o umflătură în palmă după vizita la dentist mergi de urgență la medic. Iată motivul!

umflătură

Un canadian în vârstă de 27 de ani a fost diagnosticat cu endocardită, o infecție a valvelor inimii sau a stratului său intern (endocardul). Apare cel mai frecvent la pacienții care au deja o afecțiune valvulară preexistentă sau o valvă artificială.

Însă istoricul său medical era curat, susține bărbatul, care s-a adresat specialiștilor după ce a văzut că-i crește o gâlmă în palmă.

Endocardita e cauzată de bacterii (rareori fungi) care intră în circulația sangvină și colonizează interiorul inimii, de obicei valvele cardiace. Bacteriile pătrund în circulația sangvină pe mai multe căi, inclusiv în timpul unor intervenții în sfera stomatologică sau operații chirurgicale. Spălatul pe dinți sau chiar curățarea dinților cauzează pătrunderea bacteriilor în torentul sangvin, dacă pacientul nu are grijă de dinții săi.

După o vizită la stomatolog, bărbatul în cauză, un tânăr sănătos tun, a avut febră, transpirații nocturne, dureri abdominale și lipsa apetitului. Dar ceea ce i-a atras atenția a fpst anevrismul dureros care se dezvolta în palmă.

Medicii i-au făcut mai multe analize medicale, în urma cărora s-a descoperit că are Streptococcus salivarius. Bacteria i-a afectat rinichiul stâng și splina, iar țesuturile moarte din aceste organe au ajuns la inimă.

Pacientul a urmat un tratament cu antibiotic pentru a scăpa de infecție, însă pentru curățarea valvelor a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

 

Articole asemanatoare
umflătură
Ce să faci dacă ți-a apărut o umflătură la încheietura mâinii

Comenteaza acest articol

Dacă vezi o umflătură în palmă după vizita la dentist mergi de urgență la medic. Iată motivul!

by Andreea Damian   1 min
0