Home > Agenda > DAN CHISU creste “Cai verzi pe pereti” in TABU!

DAN CHISU creste “Cai verzi pe pereti” in TABU!

In Tabu, editia de noiembrie, DAN CHISU dezvaluie de ce a ales sa creasca “Cai verzi pe pereti”, adica sa faca filme pe banii lui…

„Nu ştiu cum se sparge o bancă!”

Era o vreme când era implicat într-o mulţime de evenimente şi devenise o vedetă mediatică. Apoi, brusc, a dispărut, aparent inexplicabil …pentru a reapărea în calitate de regizor de film. Şi caii sunt verzi pe pereţi reprezintă un nou film al său, unul făcut fără niciun leu luat de la stat!

TABU: E adevărat că ai renunţat la toate businessurile tale – cafeneaua, restaurantul etc? Renunti definitiv şi la partea de gastronomie?

DAN CHIŞU: Am renunţat la partea de gatronomie acum patru ani, când am încetat producţia şi realizarea emisiunii “Mănânc, deci exist”, dar se pare că puterea televiziunii este atât de mare încât foarte multă lume este convinsă că încă nu m-am oprit. Restaurantul a fost închiriat acum trei ani, iar clubul de stand up comedy a fost predat in management acum doi ani. Este foarte greu să produci filme independente, pe care, întâmplător, să le mai şi scrii şi regizezi. Numai renunţând la orice alta activitate poţi să te concentrezi şi să faci asta şi nu întotdeauna îţi reuşeşte.

Vei reinvesti toţi banii în film?

Cred că i-am şi terminat deja! Dacă stau şi fac o socoteală şi încep cu WebSiteStory, pe care l-am produs singur, apoi Ursul, la care am fost co-producător, continuând cu Şi caii sunt verzi pe pereţi, la care sunt co-producător impreuna cu Giuliano Doman de la Family Film, Deja Vu, pe care l-am produs singur, fenomenul YouTubeBazaar, filmul Planşa în regia lui Andrei Gheorghe, se adună ceva bani. Menţionez că sunt doar costuri brute de producţie şi post-producţie, pentru că foarte mulţi oameni au participat pro bono, fiindu-mi prieteni: actori, scenografi,
directori de imagine, editori şi mulţi alţii. Din păcate, în România, nu poţi să culegi roadele, având în vedere că multiplexurile din România evită să includă în programare un film românesc, care – de ce să nu fim sinceri-, nu prea aduce bani. Aşa că voi câştiga din film doar dacă nimeresc numerele la loto sau sparg vreo bancă. Nu sunt priceput la niciuna. (râde)

Cum ai reuşit să faci trei filme într-un interval atât de scurt?

În primul rând, nu sunt trei, sunt, deja, mai multe: WebSiteSory, Ursul, Şi caii sunt verzi pe pereţi, Deja Vu, YouTubeBazaar. Cum am reuşit? Cu multe sacrificii, cu ajutor din partea multor oameni şi multă speranţă.

FILMUL RULEAZA IN CINEMATOGRAFE INCEPAND DE AZI, 2 NOIEMBIE!

…Continuarea interviului realizat de Dan-Silviu Boerescu numai in TABU, editia de noiembrie!

Articole asemanatoare
Mihaela Rădulescu, surprinsă ÎN PAT CU UN FOST IUBIT!
Dan Chişu, cu filmul său „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, la al doilea eveniment KINObservator de la Cinemateca Union
TABU SOIREE cu Anca Turcasiu, Cristina Cioran si Dan Chisu
Dulciuri pentru toti

Loading...

Comenteaza acest articol

DAN CHISU creste “Cai verzi pe pereti” in TABU!

by   2 min
0