Tabu
What's hot

Doi ani de doliu pentru SERGIU NICOLAESCU: Dana, galerie FOTO: Cine e sotia cu 47 de ani mai tanara a lui Sergiu Nicolaescu? DETALII despre MOSTENIRE

Producătoarea Dana Ionica-Nicolaescu (35 de ani) l-a cunoscut pe Nicolaescu în 1996, pe când avea doar 18 ani. Regizorul i-a devenit mentor în cinematografie, iar în 2005, aceştia şi-au unit destinele.

Regizorul şi-a implicat iubita într-o serie de proiecte, precum pelicula „15“.

Tânăra a preferat, totuşi, să fie o prezenţă discretă întrucât cei doi au fost surprinşi foarte rar la evenimentele mondene. „Pe Dana eu am crescut-o“, a afirmat Sergiu Nicolaescu în 2009 despre femeia alături de care şi-a petrecut ultimii 17 ani din viaţă.

“Am făcut cunoştinţă cu soţia lui la una dintre aniversările lui Nicolaescu. Este o femeie foarte discretă, niciodată nu se băga în faţă. A stat în umbra lui şi a fost întotdeauna ajutorul lui cel mai important. Lumea nici nu ştia că era căsătorit la început, fiindcă nu erau genul de oameni care să se afişeze în public”, a declarat pentru “Adevărul” Luminiţa Erga, actriţă la Nottara, care a fost distribuită de Nicolaescu în ultimul său film.

Artistul a declarat la un moment dat că nu ar putea avea o relaţie cu o femeie de 40 de ani. „Îmi plac cele tinere“, spunea Nicolaescu. Înainte de mariajul cu Dana Nicolaescu, maestrul a mai fost căsătorit de două ori. De prima nevastă, Mariana, s-a despărţit la numai trei luni după nuntă. Cu cea de-a doua nevastă, o pictoriţă de costume pe nume Gabriela, a fost însurat zece ani.

În pofida diverselor relaţii, regizorul a rămas cu un mare regret: nu a avut moştenitori. „Am o mare admiraţie faţă de familiile care au făcut şi au crescut copii. Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare. Câti bărbati pot afirma că au întâlnit dragostea vieţii lor?“, a spus Nicolaescu.

Dana a mostenit de la Sergiu Nicolaescu o avere impresionanta: conturi de aproape 500.000 euro, un etaj de vila si o alta casa in Bucuresti, o vila la mare la 2 Mai, doua terenuri, tablouri, obiecte de arta si de colectie, plus drepturile de autor ale regizorului, care numai anul trecut s-au cifrat la aproape 100.000 euro (destul de putin, totusi, pentru filme care au facut incasari enorme, avand peste 1 miliard de spectatori).

Sergiu Nicolaescu avea reşedinţa de vară la 2 Mai, unde în fiecare vară venea însoţit de familie şi de prieteni. Casa este păzită acum de prietenul lui, Paul Petrovici (77 de ani), pe care maestrul l-a făcut cascador şi l-a luat în filmele lui. Cu un singur om din anturajul lui Nicolaescu nu s-a înţeles niciodată Petrovici: cu soţia lui, Dana Nicolaescu!

Petrovici este de fel din Banat, însă viaţa l-a purtat pe alte meleaguri. Soţia i-a murit demult, iar băiatul său s-a stabilit în Canada. Aşa se face că omul s-a statornicit la 2 Mai şi l-a slujit pe regizor atâta amar de vreme.

S-au cunoscut în urmă cu patru decenii, la Timişoara, când i-a şi propus să joace în filmele lui. Aşa a devenit Paul cascador. Petrovici ne-a povestit şi cum a ajuns Nicolaescu să-şi facă vilă aici. Cu puţin timp înainte de Revoluţie au filmat împreună „Coroana de foc!”.

„Francezilor le-a plăcut foarte mult sudul litoralului şi atunci Vladimir Găitan a luat mai multe loturi de casă în 2 Mai. Aşa şi-a făcut Sergiu casă aici”, rememorează prietenul lui. Prin 1990, casa a fost gata. Este o vilă de bun simţ, iar prin geamuri se pot zări multe trofee, mobilă de calitate, pavaje de marmură.

Paul Petrovici a fost alături de Sergiu Nicolaescu în toată această perioadă. Pe lângă faptul că a avut grijă de casă în timpul iernii, a fost umărul pe care marele regizor a plâns şi căruia i-a cerut sfaturi. „Am vrut să plec mai demult, dar Sergiu aproape că a izbucnit îm plâns şi mi-a spus: «Mă laşi şi tu…» Şi nu am mai plecat”, ne povesteşte el.

Spune că atunci când Sergiu a fost dezamăgit în politică, tot el a fost cel care l-a împăcat. I-a pus în mână pensula şi culorile şi i-a spus să picteze pentru că are talent. Şi maestrul s-a retras în cămăruţa din faţă a vilei şi a pictat flori şi un autoportret.

Singura persoană din viaţa regizorului cu care prietenul său nu s-a înţeles a fost soţia lui, Dana.

„Îl trata urât pe Sergiu”, spune nemulţumit Petrovici. Dar, din prietenie pentru Sergiu, a rămas mai departe în vila din 2 Mai. În urmă cu patru ani, a predat cheile casei socrului lui Sergiu, care „este cu zece ani mai mic decât Sergiu”, aşa cum Paul a ţinut neapărat să ne spună.

SURSE: rtv.net, libertatea.ro, evz.ro, cancan.ro, click.ro, wowbiz.ro

ARTICOLE SIMILARE

Studiu: Femeile cu implanturi mamare au o viata sexuala mai buna

Ea este blonda care nu l-a parasit niciodata pe Dani Otil!

Celebritati nascute pe 9 martie!

realitatea

Eleva model in prima zi de scoala! FOTO!

Oana Zăvoranu, despre moartea lui Cioabă! “Ceva nu e ok în ecuaţia asta”

Vanessa Paradis inregistreaza un nou album dupa divortul de Depp

9 comentarii

Scrie un comentariu