Home > What's hot > DANA NICOLAESCU: Misterul paltonului alb de la incinerare! De ce nu s-au respectat TRADITIILE ORTODOXE?

DANA NICOLAESCU: Misterul paltonului alb de la incinerare! De ce nu s-au respectat TRADITIILE ORTODOXE?

Una dintre cele mai blamate persoane în aceste zile a fost soţia lui Sergiu Nicolaescu, Dana, care a decis să-i respecte dorinţa de-o viaţă a regizorului: aceea de a fi incinerat.

Apariţia ei într-un palton alb a şocat, dând apă la moară multor comentarii. De la faptul că-şi duce durerea ca o călugăriţă catolică până la faptul că este lipsită de respect, soţia marelui dispărut a stârnit vii comentarii.

Silvia Chifiriuc îi ia apărarea Danei Nicolaescu: “Nu ştiu de ce a ales să poarte alb. Dar ştiţi… şi măicuţele catolice se îm­bracă în alb”.

Însă adevărul se pare că este, după cum au susţinut apropiaţii cuplului, cu totul altul. Paltonul, ca şi fularul pe care Dana l-a purtat i-au aparţinut maestrului, iar gestul ei de a le purta este unul care denotă faptul că despărţirea de cel care i-a fost mentor şi iubit timp de 17 ani a fost extrem de grea.

De la fel de multe comentarii a “beneficiat” şi mesajul de pe coroana de trandafiri albi adusă de Dana la căpătâiul soţului ei: “Ştii tu…ELF”. Chiar adcă mulţi au crezut că “ELF” este numele de alint al Danei, cuvintele înseamnă, de fapt, “Eternal Love Forever”…

Mai mult: MISTERUL PALTONULUI ALB al soţiei lui Sergiu Nicolaescu şi al MESAJULUI de pe coroană a fost DEZLEGAT! – Vedete de la noi | Libertatea.ro

Totuşi, uimitor este faptul că familia a ales să nu fie respectată nici o tradiţie creştinească, deşi Sergiu Nicolaescu era ortodox. “În datina creştinească, celor prezenţi li se împart lumânări aprinse (uneori însoţite de o batistă, o pânză albă sau un prosop, precum şi un covrig, un măr, un colăcel etc.), de sufletul celui răposat. Cei ce primesc aceste daruri sunt datori să spună “Dumnezeu să-l ierte” sau “Bogdaproste!”
“O să ardă în IAD!” Află ce au strigat fanii lui Sergiu Nicolaescu, deranjaţi că regizorul a fost incinerat
“Coliva, vinul, colacul şi capetele se aduc în biserica unde rămân pe parcursul slujbei înmormântării. În colivă, colac şi în capete se aprind lumânări, arzând tot timpul slujbei”, sunt doar câteva dintre obiceiurile semnalate pe site-ul ortodoxism.ro, care nu au fost respectate la înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu.
Ba mai mult, la căpătâiul lui Segiu Nicolaescu nu a avut loc nici o slujbă, iar soţia lui nu a adoptat tradiţionalele haine de doliu, alegând să poarte un palton alb în ziua despărţirii de partenerul ei de viaţă.
Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu. Se pare că un preot răspotit a ţinut o scurtă cuvântare, care însă nu poate fi considerată o slujbă creştinească.

Articole asemanatoare
Doi ani de doliu pentru SERGIU NICOLAESCU: Dana, galerie FOTO: Cine e sotia cu 47 de ani mai tanara a lui Sergiu Nicolaescu? DETALII despre MOSTENIRE
Vaduva lui SERGIU NICOLAESCU vesela din nou! E indragostita? Galerie FOTO
DANA in vila lui SERGIU NICOLAESCU de la mare
Dana Nicolaescu vrea să închirieze vila de la 2 Mai?

Comenteaza acest articol

DANA NICOLAESCU: Misterul paltonului alb de la incinerare! De ce nu s-au respectat TRADITIILE ORTODOXE?

by   2 min
0