Tabu
Image default
PEOPLE

Daniel Buzdugan, pe urmele lui Anthony Quinn în Grecia

Vara aceasta tot mai multe vedete și oameni obișnuiți au fost în vacanță în Grecia. La fel s-a întâmplat și cu Dana Săvuică, care a fost în Creta, vizitând locul unde a filmat Antony Quinn pentru pelicula “Zorba grecul”. Tot acolo a fost și omul de radio și televiziune Daniel Buzdugan, care a publicat un mesaj interesant pe rețelele de socializare. “Există un film și un cântec pe care majoritatea oamenilor din întreaga lume și le-aduc aminte instant atunci când vine vorba de Grecia. Filmul respectiv este „Zorba grecul”. Am ajuns la Heraklion, la locul de veci al celui care a a scris romanul “Zorba grecul” și pe mormântul căruia stă scrisă o frază superbă, ca o rugăciune:

daniel buzdugan
daniel buzdugan

“Nu sper nimic, nu mi-e frică de nimic, sunt liber!” Omul din spatele personajului Zorba nu este nimeni altul decât scriitorul Nikos Kazantzakis. El este o comoara națională pentru greci, născut și crescut în locul cu cel mai albastru cer din lume: Creta! Când regizorul grec Michalis Cacoyiannis a propus pentru filmare câteva locuri, a existat o aprobare unanimă pentru insula Creta, cu peisajul său uluitor, sălbatic și frumos. O alegere foarte inspirată pentru celebra scenă a dansului lui Zorba interpretat de Anthony Quinn a fost plaja Stavros de lângă Chania, cu fundalul său montan și cu răsăriturile și a apusurile de soare superbe.

daniel buzdugan in vacanta creta grecia
daniel buzdugan in vacanta creta grecia

Partitura muzicală a filmului a fost scrisă de un alt îndrăgit cretan, Mikis Theordorakis, care a schimbat modul în care Grecia a fost percepută în lume. Ieri am stat aproape 2 ore la mormântul lui Nikos Kazantzakis, era atat de frumos și liniște sub albastrul cer cretan, acolo deasupra mării în timp zeci de oameni tineri veneau să depună câte un gând la mormântul iubitului lor cretan… Sunt multe locuri frumoase în lume, dar din păcate nu toate au câte un KAZANTSAKIS! Mulțumesc, Nikos pentru imboldul de a descoperi și de a mă îndrăgosti iremediabil de acest tărâm dumnezeiesc!”, a scris Buzdugan pe facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care Oana Roman poartă peruci în ultima vreme

Andreea Damian

Andreea Marin are cremă pentru îngrijirea tenului cu numele său

Tabu Tabu

Fiica misterioasă a lui Putin este dansatoare rock&roll şi are o avere mai mare decât preşedintele Rusiei

Andreea Damian

De ce boală rară suferă Jenna Jameson. Fosta starletă porno nu mai poate merge

Andreea Damian

Ce scrie presa internațională despre divorțul Simonei Halep

Andreea Damian

Mesajul acid al Laviniei după ce s-a anunțat că divorțează de Bănică

Tabu Tabu

Scrie un comentariu