Tabu
Image default
LIFESTYLE

Dansul, extrem de benefic pentru sănătate

Pe 26 februarie, în mai multe unități medicale din Statele Unite ale Americii s-a sărbătorit "ziua dansului". Adică medicii și pacienții s-au unit și au dansat într-o veselie maximă. Din programul intitulat "Dansează de parcă viața ta ar depinde de asta" fac parte 200 de spitale din peste 95 de localități de pe tot cuprinsul SUA.

Programul a fost inițiat în urmă cu ceva ani, când o serie de cercetători au ajuns la concluzia că dansul este mai mult decât benefic pentru sănătate.

O serie de rapoarte arată că activitatea socială de orice fel crește respectul de sine, întărește sistemul imunitar și scade presiunea vasculară. Dansul este cu atât mai indicat cu cât, pe lângă interactivitatea socială, presupune și efort fizic. Prin urmare, persoanele care au suferit atacuri de cord sunt încurajate să danseze pentru a se pune mai prepede pe picioare. "Dansul i-a ajutat pe cei cu probleme cardiace să folosească oxigenul mai eficient, iar acesta este un lucru extrem de benefic în momentul în care facem exerciții fizice de orice fel pentru că nu mai gâfâim și nu mai rămânem fără aer!", a declarat unul dintre specialiștii care s-a ocupat de studiu.

Mai mult, dansul crește durata vieții, capacitatea de rezistență a corpului, previne îngrășarea, tonifică masa musculară, dar și osatura. În plus, dansul alături de un partener înseamnă romantism și ideea de intimitate și contact fizic, ceea ce întărește inima, duce la eliberarea de endorfine și chiar de exitocină, ne crește flexibilitatea și creativitatea.

Important este să nu ne pese de cum arătăm atunci când dansăm și chiar să pretindem, în minte, că viața noastră chiar depinde de dansul respectiv.

ARTICOLE SIMILARE

Corina şi-a tatuat fiul! Uite ce a putut să îi deseneze pe cap

Cum te poti pregati pentru o sedinta foto profesionala

realitatea

Ce trebuie să știi despre Clubhouse, noua rețea socială despre care vorbește toată lumea

Andreea Damian

MONICA BÎRLĂDEANU, SCHIMBARE RADICALĂ de look!

Cum să faci shopping în străinătate

realitatea

În 1973, un calculator MIT a prezis sfârșitul civilizației. Până acum, a avut dreptate

Dora Constantinovici

1 comentariu

copaciu_simina 14 January 2012 at 23:52

orice miscare este benefica,dansul cu atat mai mult pentru ca se poate practica la orice varsta,ne binedispune si ne relaxeaza.

Răspunde

Scrie un comentariu