Home > Fără categorie > DE CE a murit DINU PATRICIU – adevarata cauza a decesului

DE CE a murit DINU PATRICIU – adevarata cauza a decesului

Într-un comunicat transmis de familia lui Dinu Patriciu se arată că decesul omului de afaceri a survenit în urma unei infecţii pulmonare.

„Dinu Patriciu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi întreprinzători şi oameni de afaceri din România ultimilor 25 de ani, s-a stins din viaţă într-o clinică londoneză. La 3 august împlinise 64 de ani.
Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimile zile.
Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrins al familiei. Pe aceasta cale, familia face un apel îndoliat la respectarea dorinţei defunctului ca ultimul său drum să ocolească neînţelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte, in ultimii ani de viata si suferinta. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat si respectat. Dumnezeu sa-l ierte!
Familia Patriciu”, scrie familia omului de afaceri în comunicatul transmis presei.

Cine a fost Dinu Patriciu
S-a născut în 3 august 1950  în familia unui cunoscut petrolist din perioada interbelică. Absolvent  al Institutului de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti, Patriciu este de  profesie arhitect şi a lucrat imediat după terminarea facultăţii la  Institutul de Proiectări al Ministerului Comerţului Exterior. În scurt  timp devine asistent universitar al Institutului de Arhitectură. Era  căsătorit tot cu o arhitectă, Dana, cu care are două fete, de 22,  respectiv 26 de ani.

În 1990, Dinu Patriciu devine membru fondator al Partidului Naţional  Liberal, din partea căruia a fost şi deputat în două legislaturi.A fost CEO al grupului Rompetrol şi avea afaceri în imobiliare,  transport aerian, IT, mass-media şi energie alternativă. Povestea  grupului Rompetrol, cea mai importantă afacere a sa, a pornit în 2001,  de la privatizarea grupului Petromidia, ajungând în prezent la 40 de  companii răspândite în 13 ţări. In ultimii ani, averea s-a diminuat serios, dupa esecul  unor afaceri ca Adevarul Holding sau Mic.Ro.

Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, la Londra, la doi ani după ce suferise un transplant de ficat. Înainte de dificila intervenţie, care a avut loc într-o clinică din Milano, acesta şi-a întocmit testamentul.

“Seara aceea (dinainte de a afla  a fost de roman, pentru că fratele meu la mine cu un avocat de la Milano ca să îmi scriu testamentul. Este un gest cât se poate de pragmatic. În timp ce făceam asta, au apărut medicii, zâmbind, care mi-au spus că au găsit un ficat şi că mă pregătesc de operaţie. În cele din urmă am ajuns pe masa de operaţie, răstignit ca şi Hristos. Este adevărat că îţi revezi viaţa”, mărturisea Dinu Patriciu la România Tv, imediat după operaţie.

Acesta a precizat că nu a vrut niciodată să afle detalii despre persoana de la care a fost prelevat ficatul, însă îi este profund recunoscător. “Nu am vrut niciodată să ştiu cine mi-a făcut acest imens bine. Când intru într-o biserică aprind o lumânare pentru acest suflet”, mai spunea el.

Dinu Patriciu a fost ani la rând în fruntea clasamentului celor mai bogaţi români, în 2007 averea sa fiind estimată la aproximativ 3 miliarde de euro.

În ultimii doi ani însă, averea omului de afaceri a scăzut drastic, aceasta fiind estimată la 260 de milioane de euro, potrivit Top 300 Capital. În plus, băncile au cerut executarea silită a lui Dinu Patriciu pentru o datorie de 10 milioane de euro.

Dinu Patriciu se afla în proces de divorţ cu soţia sa Dana, care ceruse jumătate din averea omului de afaceri.Soţia a motivat cererea spunându-le judecătorilor că Dinu Patriciu şi-a lăsat afacerile, dar şi viaţa personală în seama amantei. Dana Rodica a cerut chiar o examinare a soţului său de către medicii legişti pentru a se stabili dacă mai avea discernământ. Următorul termen al procesului era stabilit pe 24 septembrie.

De asemenea, Dinu Patriciu are două fiice,  Maria şi Ana, care, potrivit legii au dreptul la o parte din averea tatălui lor.
dinu-patriciu-testament


Loading...

2 Responses

  1. Jean Schuster

    Dinu patriciu a murit de dobitoc si parsiv ce a fost cel ce a cumparat fara nici un ban
    ptrolul romaniei cu suma de 800.000.000 dolar el care nu avea un sfant, a cumparat de la alti doi banditi putin mai banditi decat el, dar care l-au iertat de datorii, cei doi fiind cunoscuti in lumea bisnituli. Ion iliescu si Adrian Nastase. A murit cu toate ca si-cumparat si un ficat tanar pentru care trebuia sa moara un copil! Dragul nostru Dinu trebuia sa crape inainte de a vinde petrolul romaniei Kazahstanului, Bestia asta umana!

Comenteaza acest articol

DE CE a murit DINU PATRICIU – adevarata cauza a decesului

by   2 min
2