Home > Lifestyle > De ce afinele sunt acoperite de o pudră albă? Secretul a fost divulgat

De ce afinele sunt acoperite de o pudră albă? Secretul a fost divulgat

afinele

Misterul a fost elucidat. Probabil ați putut observa la supermarket că afinele sunt întotdeauna acoperite cu un praf alb, foarte ciudat, și uneori ați fost sceptiți dacă să le întroduceți în coșul vostru de cumpărături. Dar nu vă faceți griji, această pudră este 100% naturală, ne asigură bucătarul-șef Matt Tebbutt.

Matt Tebbutt a aflat exact de ce afinele sunt acoperite cu acest praf alb inestetic, în timpul unei vizite la o fermă de afine din Polonia, care distribuie în Marea Britanie aproximativ 500 de tone de fructe în fiecare an.

Această substanță este de fapt floarea din care au crescut bobițele, protejând până la consum fructele. „Este 100% naturală și protejează boabele de orice vătămări externe”, a explicat Agata Małkiewicz, proprietara fermei, pentru Daily Mail.

Floarea afinului, cunoscută și sub denumirea de ceară epicuticulară, împiedică bacteriile și sporii fungici să se prindă de fructe și să le strice. Aceasta are rol de a ține departe umezeala de boabe și de a le păstra prospete.

Producătorii recomandă să cumpărăm întotdeauna afine „pudrate”, deoarece acesta este un semn că fructele sunt proaspete.

Afinele aduc o mulțime de beneficii organismului, de la beneficii pentru inimă și creier până la combaterea cancerului. Reducerea grăsimilor, reducerea radicalilor liberi, combaterea aspectelor negative ce ţin de metabolism, promovarea unor niveluri mai bune ale insulinei, sprijin pentru sănătatea oculară, prevenirea diferitelor boli şi a cancerului sunt, pe scurt, avantajele pe care ţi le va aduce consumul de afine sunt numeroase.

Aceste fructe sunt bogate în vitamina C care menţine un sistem imunitar echilibrat şi sănătos. De asemenea, afinele conţin vitamina A, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, zinc, fosfor şi seleniu. Oceaşcă de afine vă pune la dispoziţie 4 grame de fibre atât de benefice, ceea ce înseamnă în primul rând un sistem digestiv sănătos. Manganul participă la convertirea carbohidraţilor, proteinelor şi grăsimilor în energie. Iar nutrienţii din afine vă vor menţine vederea şi retina sănătoase.

 

Articole asemanatoare
Smoothie pentru mahmureala
Un bol zilnic de afine te ferește de obezitate, cancer și diabet
10 produse naturale care ne ajută să trăim mai mult

De ce afinele sunt acoperite de o pudră albă? Secretul a fost divulgat

by Andreea Damian   1 min
1