Tabu
LIFE & LOVESlider

Motivul pentru care în Japonia cuplurile dorm separat și de ce ar trebui să le urmăm exemplul

Locuințele mici nu îi opresc pe japonezi să doarmă separat sau chiar camere diferite. Asta nu înseamnă că au probleme intime, ci ceva care le aduce numai beneficii.

De ce fac asta?

Majoritatea japonezilor spun că după nuntă încep să își trateze soția ca pe un membru al familiei și nu ca partenerul cu care au început să se întâlnească. De-a lungul timpului, dragostea și pasiunea sunt înlocuite de sentimentele familiare, soția este percepută ca un partenerul cu care îți crești copiii și cu care construiești împreună vatra familiei.

Japonezii spun că după nuntă există un click în capul lor, iar atitudinea față de partener se schimbă. Intimitatea devine o raritate și apare doar în zile speciale. Mulți japonezi nu se „iubesc” acasă, deoarece consideră că este ceva murdar, motiv pentru care hotelurile sunt preferate pentru astfel de activități cu partenerul. De asemenea, în cultura din Japonia, există părerea că cel mai bine este să dormi singur.

Primul lucru care îi determină pe japonezi să doarmă separat sunt programele de lucru diferite. Trezirea partenerului atunci când ai ajuns acasă târziu de la serviciu sau atunci când trebuie să pleci devreme nu va duce la o odihnă de bună calitate. Acesta este motivul pentru care dormitul în camere separate are sens.

Mamele japoneze dorm cu copiii și acest lucru este considerat foarte important, așa că tatăl trebuie să decidă dacă vrea să împartă același pat sau să meargă într-o cameră diferită. Chiar și știința a dovedit: co-sleepingul poate ajuta părinții și copiii să doarmă mai mult.

Pentru japonezi, a dormi separat înseamnă pace. În timp ce multe cupluri care încep să doarmă separat cred că divorțul bate la uță, japonezii îl văd altfel. Își prețuiesc mult somnul și nu vor să fie deranjați în timpul somnului. Aceasta înseamnă că nu au nevoie și nu le place să audă sforăitul partenerului, somnul neliniștit, loviturile, etc.

Care sunt beneficiile dormitului în paturi separate

Dormitul separat permite fiecărei persoane să își facă propriul program de somn. Multe cupluri au orare diferite și atunci unul dintre ei vine mai târziu la culcare. Când se urcă în pat, acesta se mișcă și partenerul se trezește și poate nu mai reușește să adoarmă la loc. O alternativă la dormitul separat ar fi alegerea unei saltele moderne, care să nu permită transferul mișcării și deci persoana care doarme să nu mai simtă în momentul în care partenerul se așază pe pat.

O persoană care doarme singură nu se mai confruntă cu sforăitul partenerului. Multe persoane nu dorm bine noaptea din cauza sforăitului partenerului, pierzând cam o oră de somn și trezindu-se de mai multe ori. Dopurile de urechi pot fi o soluție pentru atenuarea zgomotelor sau căutarea împreună cu partenerul a unei soluții medicale prin care acesta să nu mai sforăie.

Dormitul în paturi separate permite fiecărui partener să stabilească temperatura potrivită pentru somn. Multe cupluri au divergențe pe seama temperaturii din pat, dacă se întâmplă ca unul dintre parteneri să fie mai friguros și să simtă nevoia de a se înveli cu o pătură mai groasă, iar celălalt să aibă nevoie doar de un cearșaf (pe care, în timpul nopții, e posibil să i-l „fure” partenerul friguros). Soluția alternativă pentru dormitul separat ar fi cumpărarea unui pat mai mare, care să lase suficient spațiu între parteneri, astfel încât fiecare să se poată înveli cu ce dorește și să nu existe atingeri nedorite în timpul somnului.

Dormitul separat permite fiecărei persoane să aibă ce activități dorește înainte de somn. Dacă unul dintre parteneri stă pe telefon sau la televizor înainte de culcare și îl deranjează cu lumina și cu zgomotul pe cel care vrea să doarmă, dormitul separat poate fi o metodă de compromis. O soluție ar putea fi ca partenerii să aibă o discuție și să mute televizorul în altă cameră și să facă o înțelegere ca telefonul să nu mai fie folosit înainte de culcare.

ARTICOLE SIMILARE

Afla care sunt beneficiile uleiului de cocos!

realitatea

Femeile au creierul mai tânăr decât bărbații

Andreea Damian

Jason Momoa, în discuţii pentru a se alătura „Fast and Furious 10”

Andreea Damian

Secretul siluetei Laviniei Pîrva. Ce face în fiecare zi pentru a se menține în formă

Andreea Damian

Adoptă o mamă – Mirela Retegan are din nou grijă de mamele aflate în situații dificile

Andreea Damian

Dora Exploratoarea nu mai este un copil. E o adolescentă și are un cuțit

Dora Constantinovici

1 comentariu

Scrie un comentariu