Home > Health > De ce e bine să ții peste noapte o lămâie tăiată în camera unde dormi

De ce e bine să ții peste noapte o lămâie tăiată în camera unde dormi

lămâie

Lămâia este o sursă foarte bogată în compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.

Ceea ce știe nu se știe probabil e faptul că mirosul proaspăt de lămâie tăiată aduce o serie de beneficii pentru sănătate. Trebuie doar s-o lași peste noapte lângă patul unde dormi și vei observa foarte repede schimbările.

Îmbunătățește respirația

Deoarece lămâia este plină de antioxidanți, aroma acesteia te va ajuta să respiri mai bine. Dacă ai nasul înfrundat,  mirosul de lămâie îți va cureța nasul și te va ajuta să dormi mai bine.

Reduce stresul

Specialiștii recomandă aromaterapia cu ulei esenţial de lămâie ca sedativ şi calmant, cu un rol esenţial împotriva anxietăţii. Acesta reduce stările depresive şi anxietatea, și reduce considerabil stresul.

Oferă un boost de energie

Trezirile dimineața vor fi  mai ușoare dacă dormi cu o lămâie tăiată în cameră. Mirosul ei crește nivelul de serotonină din creier.

Tensiune arterială mai bună

Datorită proprietăților puternice antidepresive ale lămâii, cresc stările pozitive și restabilește echilibrul emoțiilor. Mirosul de lămâi este, de asemenea, un tonic pentru inimă, ducând la scăderea tensiunii arteriale și te protejează împotriva palpitațiilor cardiace, a tahicardiei și atacurilor de inimă.

Îmbunătățește calitatea aerului

Mirosul de lămâie poate îmbunătăți calitatea aerului în cameră. Dacă aveți mirosuri puternice de care doriți să scăpați, lămâia este perfectă. S-a dovedit că mirosul de lămâie te poate scăpa chiar și de mirosul de vopsea. O mai bună calitate a aerului înseamnă un somn mai bun.

Îmbunătățește capacitatea de concentrare

Dacă te macină un milion de gânduri chiar atunci când încerci să adormi, mirosul de lămâi te poate salva. Acesta poate acționa ca o reîmprospătare a creierului atunci când îl respirați, determinându-vă să vă relaxați și să vă concentrați pe obținerea unui somn bun.

 

Articole asemanatoare
lămâie
Scapă de petele maronii de pe față cu lămâie și castravete
Beneficii ale uleiului esential de lamaie
Lămâia – medicament “universal”!
Exfolierea naturală a pielii

De ce e bine să ții peste noapte o lămâie tăiată în camera unde dormi

by Andreea Damian   1 min
3