Tabu
Image default
BEAUTY Slider

De ce este important să pui „pe pauză” rutina de îngrijire a pielii cel puțin o dată pe lună

Unele femei poate sunt obișnuite să nu poarte machiaj într-o zi. Dar când vine vorba de rutina de îngrijire a pielii, multe ar intra în panică dacă ar trebui să renunțe la toate scruburile, măștile de față și cremele de față. Motivul ar fi că se tem că pielea lor va avea de suferit și că există riscul apariției acneei. Dar beneficiile pauzei de cosmetice sunt uriașe. Este de fapt sănătos să lași pielea să respire, spun dermatologii.

Fără produse de îngrijire a pielii, pe piele va ajunge la mult oxigen, ceea ce va ajuta la regenerarea elastinei și a colagenului. Pielea noastră produce, de asemenea, sebuum. Și deși face pielea ta să pară grasă, există și câteva aspecte pozitive ale sebuumului. Această substanță acționează ca o barieră împotriva microorganismelor și ajută la menținerea pielii hidratate. Așa că este bine să-ți lași pielea să-și facă treaba singură din când în când, fără să aplici produse cosmetice.

Când folosiți un produs hidratant, pielea vede că există suficientă umiditate și nu mai produce singură sebuum, ceea ce poate face pielea mai uscată. Unele produse pentru îngrijirea pielii conțin ingrediente chimice dure care pot deteriora lipidele sănătoase din piele. Nu trebuie să spui NU tuturor produselor de îngrijire a pielii, poți oferi pielii tale o pauză. Și dacă decideți să renunțați la seruri sau cremele hidratante, nu este recomandat să o faceți mai mult de 1-2 zile.

Cu toate acestea, persoanele care suferă de acnee severă trebuie să-și continue rutina, altfel porii lor s-ar putea bloca prea mult. Persoanele cu anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele ar trebui de asemenea să nu renunțe la produsele de îngrijire. Această pauză este mai potrivită pentru persoanele cu piele sensibilă, care este predispusă la iritații.

ARTICOLE SIMILARE

Cum vor arăta oamenii peste un milion de ani?

realitatea

Casniciile si relatiile stabile ne fac mai sanatosi

realitatea

Locuri magice in Bucuresti – episodul 7

realitatea

Patreon ar putea să înceapă să ofere împrumuturi creatorilor, printre alte servicii noi

realitatea

ION DICHISEANU – in forma maxima la 83 ani! FOTO!

Ellen Degeneres, în lacrimi din cauza lui Ashton Kutcher

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu