Home > Lifestyle > De ce este periculos să ții crinii în casă. Ce spun medicii

De ce este periculos să ții crinii în casă. Ce spun medicii

crinii

Crinii imperiali ar putea fi fatali pisicilor, avertizează o asociație de protecție a animalelor din Marea Britanie. Felinele pot fi grav afectate de polenul pe care aceste flori îl emană în aer. De aceea, ONG-urile de protecție a animalelor cer producătorilor și comercianților de crini imperiali să includă un astfel de avertisment.

Potrivit experților, crinii imperiali reprezintă una dintre cele mai comune forme de intoxicare a pisicilor. Polenul crinilor le poate afecta grav rinichii, sau le poate ucide.

Luke Proudfoot, în vârstă de 23 de ani, din Londra, a fost la un pas să-și piardă pisica, când a observat că are polen pe nas. Animalul devenise foarte somnoros și își pierduse din reacții, și a dus-o la veterinar prezentând semne de deshidratare.

Semnele de otrăvire cu polen sunt vărsături, orbire, paralizie, insuficiență renală și comă.  În cazul în care o pisică prezintă oricare dintre aceste simptome, Protecția pisicilor recomandă să duceți animalul cât mai repede la veterinar pentru un tratament urgent.

Printre plantele ce pot fi periculoase pentru pisici amintim amaryllis sau crinul de cameră, azalea, ricinul, crizantema, Cyclamen, Dieffenbachia, caladium, Iedera dracului, feriga și zambila.

 

 

 

 

Articole asemanatoare
Nicolas Cage vorbește despre Halloween, filmul Primal și dragostea lui pentru pisici
Justin Bieber răspunde grupului PETA după ce a fost criticat pentru pisicile sale scumpe
pisici
Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii
Pisicile siameze din Doamna și Vagabondul vor fi șterse din remake-ul animației

Comenteaza acest articol

De ce este periculos să ții crinii în casă. Ce spun medicii

by Andreea Damian   1 min
0