Tabu
BEAUTY Slider

De ce femeile preferă bărbații cu barbă?

barbă

Mai multe studii au arătat deja că femeile preferă bărbații cu barbă. În plus, s-a demonstrat ştiinţific că bărbaţii care poartă obrazul ras sunt mai predispuşi la infecţii şi boli decât bărboşii. Și asta datorită milioanelor de bacterii care se adăpostesc în barbă şi care obligă organismul să dezvolte anticorpii necesari luptei împotriva bolilor.

Părul facial oferă și protecție împotriva razelor ultraviolete, este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători din Marea Britanie. Potrivit unui studiu recent, o barbă deasă este echivalentul unui factor de protecție 21. Asta înseamna că blochează în jur de 90-95% din radiațiile UV, ceea ce înseamnă că bărbatul cu barbă va avea mai puține riduri și un ten mai curat, lipsit de pete.

În 2018, Journal of Biology Evolutionary a cerut unui grup de 8.500 femei să evalueze mai mulți bărbați, pe baza unor fotografii. Fiecare individ a fost fotografiat mai întâi cu obrazul ras, apoi cu barbă crescută de 5 zile, de 10 zile, respective de 4 săptămâni. Toate femeile preferau bărboșii.

Bărbații cu barbă, potrivit studiului, erau mai atrăgători în ochii doamnelor. Reprezentantele sexului frumos văd în ei potenţiali parteneri de cuplu serioşi, responsabili şi de încredere, potriviţi pentru relaţii de lungă durată.

La modul general în ceea ce priveşte gradul de atracţie, femeile au considerat bărbaţii cu barbă de zece zile fiind cei mai atrăgători, urmaţi de cei cu barbă de cinci zile şi de cei cu barbă de patru săptămâni, în timp ce pe ultimul loc s-au clasat bărbaţii fără păr facial.

În ceea ce priveşte interesul pentru relaţia pe termen lung sau termen scurt, femeile au considerat bărbaţii cu barbă de patru săptămâni mai atrăgători pentru o relaţie serioasă, decât pentru o aventură, după cum se precizează în “Journal of Evolutionary Biology”.

Așadar, femeile preferă bărboșii pentru că par mai tineri, sunt mai sănătoși și mai atrăgători.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ce este anxietatea de seară și cum să o controlezi

Andreea Damian

Fotografie cu Sorin Onisor – Brasov (partea 3)

realitatea

Teo a dezvaluit cate kilograme a avut cel mai mult in viata ei!

Scrie un comentariu