Tabu
HEALTHSlider

De ce femeile suferă mai des de migrene decât bărbații

Femeile suferă de mai multe migrene decât bărbații, iar o cercetare recentă aduce dovezi clare că fenomenul este unul real. Potrivit unui studiu, estrogenul și alți hormoni sexuali ar putea fi responsabili de prevalența mai mare a migrenei la reprezentantele sexului slab. Cercetările sugerează că hormonii sexuali afectează celulele din jurul nervului trigeminal și vasele de sânge cerebrale.

Potrivit cercetătorilor, există diferențe semnificate legate de modul în care migrenele afectează bărbații și femeile. Aceștia au încercat să înțeleagă corelațiile moleculare responsabile de aceste diferențe. „Deși este un proces complex, credem că influența hormonilor sexuali asupra sistemului trigemino-vascular poate avea un rol important care nu a fost abordat în mod corespunzător”, susține profesorul Antonio Ferrer-Montiel de la Universitatea Miguel Hernández, unul din autorii studiului.

Echipa de cercetare a analizat decenii de literatură despre hormonii sexuali, sensibilitatea la migrene și răspunsul celulelor la factorii declanșatori ai migrenelor, pentru a identifica rolul hormonilor specifici.

Unii hormoni, precum testosteronul, par să protejeze împotriva migrenelor, în timp ce prolactina le înrăutățește. Rezultatele au fost obținute prin modificarea canalelor ionice ale celulelor – care controlează reacțiile celulei la stimuli externi. În funcție de ce au vrut să obțină, au făcut canelele mai vulnerabile sau mai puternice.

Pe de altă parte, alți hormoni au nevoie de mai multe cercetări, pentru a le determina rolul. Cu toate acestea, estrogenul se evidențiază ca un candidat cheie pentru înțelegerea migrenelor.

Astfel, dovezile indică faptul că estrogenul și schimbarea nivelurilor sale sensibilizează celulele din jurul nervului trigemen și reacția lor la stimuli, ceea ce face declanșarea migrenelor mai ușoară.

Studiul a fost publicat în jurnalul „Frontiers in Molecular Biosciences”.

ARTICOLE SIMILARE

Ce spun astrologii despre destinul lui Kate Middleton

Andreea Damian

Bărbat arestat în legătură cu moartea lui 2Pac, ucis în urmă cu aproape 30 de ani 

Andreea Damian

Robin Thicke și Pharrell Williams vor plăti 5 milioane de dolari daune în cazul Blurred Lines

realitatea

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must

Andreea Damian

Vine cel mai mare val de bronșiolite din ultimii 10 ani. Pot fi afectați și adulții de boală?

Andreea Damian

Vești bune! A fost anunțat un vaccin antiCovid eficient 90%

Andreea Damian

Scrie un comentariu