Home > Fashion > De ce iubim paltonul teddy bear

De ce iubim paltonul teddy bear

paltonul

În această perioadă de modă rapidă te liniștește faptul că unele piese vestimentare nu s-au demodat. Teddy bear coat sau pantonul „ursuleț” este unul dintre acestea. I se spune așa pentru că e voluminos și are un aspect flaușat, ce pare din blană.

Paltonul teddy bear a apărut undeva pe la începutul secolului al 20-lea. De câțiva ani încoace a ajuns din nou la moda, probabil și datorită preocupărilor pentru mediu.

La sfârșitul secolului XX, a apărut automobilul, o tehnologie nouă pentru clasa socială înstărită. Din cauza lipsei acoperișului sau a sistemelor de încălzire, șoferii aveau nevoie de un element care să le țină de cald.  Ochelarii și mănușile din piele erau o necesitate, la fel ca o haină caldă. Confecționat din păr de alpaca, țesut pe bumbac, paltonul teddy bear ținea de cald și era și confortabil, devenind în scurt timp o piesă must have în sezonul rece.

„Ursulețul” nu s-a limitat doar la șoferi. Era un simbol al bogăției și al modei glamour, fiind o opțiune practică adoptată de unii dintre cele mai influente personalități ale vremii. Salvador Dali l-a purtat ​​în călătoria transatlantică care l-a adus la New York în 1936. În anii 1950,  Winston Churchill și-a comandat unul , Mick Jagger a dat startul unei mode în anii ’60 -’70.

Deși a avut atât de mulți adepți, ușor ușor această piesă vestimentară a fpst înlocuită cu fleece și cu blănuri naturale. Nu a dispărut cu totul din peisaj, datorită unui brand de modă italian. Max Mara, care deține supremația paltoanelor, a imaginat un astfel de palton, într-o culoare extrem de în vogă acum, un maro deschis, nuanța cafea cu lapte. Modelul a cunoscut rapid succesul, fiind văzut des în ținutele vedetelor și imaginile de streetstyle. Ian Griffiths, directorul creativ al Max Mara, nu numai că a refăcut haina, dar și-a imaginat-o în mărimi și forme diferite, scurte, midi, supradimensionate.

Fiind confortabil, casual, paltonul a fost râvnit de toată lumea.

Haina ursuleț a lui Max Mara a cunoscut o evoluție a stilului în nuanțe vibrante, adoptat de unele dintre cele mai bine îmbrăcate femei din lume, inclusiv de supermodelele Heidi Klum și Rosie Huntington.

Articole asemanatoare
Afla cum poti sa iesi in evidenta doar cu un… palton
Ce purtăm în sezonul rece 2013 – 2014?
9 obiecte vestimentare care te scot din anonimat!
Tu ce planuiesti sa porti toamna aceasta sub palton? Matase, sugereaza ERMANNO SCERVINO

Comenteaza acest articol

De ce iubim paltonul teddy bear

by Andreea Damian   1 min
0